Foto: Urban City / B.P.

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za ažuriranje studije za procenu konačne vrednosti zatvaranja deponija pepela i šljake termoelektrana Kostolac, Kolubara, Morava, Nikola Tesla A i Nikola Tesla B.

Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, EPS je tokom 2019. godine izradio Studiju procene konačne vrednosti zatvaranja deponija pepela i šljake termoelektrana Kostolac, Kolubara, Morava, Nikola Tesla A i Nikola Tesla B.

Procena vrednosti radova na sanaciji, zatvaranju i rekultivaciji deponija pepela urađena je, dodaje se, na osnovu tržišnih cena koje su u tom periodu bile aktuelne.

– Imajući u vidu novonastalu situaciju u enrgetskom sektoru, kao i rast cena materijala i usluga na tržištu, ukazala se potreba za ažuriranjem dokumentacije, uzimajući u obzir da će rad postojećih deponija biti produžen na osnovu nove investiciono-tehničke dokumentacije, kao i da je neophodno uskladiti vrednost radova na zatvaranju deponija EPS-a sa novim tržišnim cenama – stoji u tenderskoj dokumentaciji.

Tender je otvoren do 10. januara.

KOMENTARIŠI