Foto: EPS/ uvid u račun

Razvoj infrastrukture, uvođenje bespapirnog poslovanja i portala “Uvid u račun” najznačajnija su dostignuća u oblasti informacionih tehnologija u Elektroprivredi Srbije (EPS) u ovoj godini, rekao je Miodrag Bogdanović, direktor Sektora za informaciono-komunikacione tehnologije, na otvaranju 18. regionalne konferencije “Smart eGovernment 2023”.

– EPS radi na razvoju e-servisa kako bi građanima pružili još bolje usluge. Novi portal ‘Uvid u račun’, plaćanje računa i digitalizacija ostalih procesa uvode se da bi građani u budućnosti sve mogli da završavaju od kuće. EPS je već razvio sistem za predviđanje potrošnje električne energije korišćenjem metodologije veštačke inteligencije – rekao je Bogdanović, a prenosi EPS u saopštenju.

Na novom portalu “Uvid u račun” za 22 dana registrovano je 220.000 korisnika i 35.000 uplata, rekla je Jadranka Ristić, direktorka Direkcije za javno snabdevanje u EPS-u.

– Portal namenjen svim kupcima na garantovanom snabdevanju pokrenut je 1. novembra i rezultat je modernizacije i unapređenja poslovnog sistema EPS. Omogućava brz i jednostavan pristup e-računu odmah po formiranju, kao i bezbedno i brzo plaćanje bez odlaska u poštu ili banku.

Plaćanje je moguće metodom IPS skeniraj ili platnim karticama. Na portalu su dostupne arhive računa i uplata iz prethodne tri godine – rekla je Ristić.

Portal će se, kako se dodaje, i dalje unapređivati. Korisnici će moći da podnesu prigovor, plan je da bude dostupan i na engleskom jeziku, a radi se i na uvođenju aplikacije.

KOMENTARIŠI