Er Srbija je danas, 16. juna u 08:20 časova, letom JU 1336 na relaciji Niš – Frankfurt (Han), ponovo uspostavila avio-saobraćaj sa Aerodroma Konstantin Veliki.

Očekivano je da se let iz Frankfurta vrati u 13:35 časova dok je let JU 1356 ka Nirnbergu planiran za 14:20, sa povratkom na niški aerodrom u 18:50 časova.

“Veoma smo zadovoljni što obnavljamo letove iz Niša koji su od izuzetnog značaja za povezanost ovog dela Srbije. Pored letova do Frankfurta (Han) i Nirnberga koji su počeli danas, kao što je i predviđeno, Er Srbija planira da sa Aerodroma Konstantin Veliki od 30. juna počne da leti do još tri destinacije”, izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

Nacionalna avio-kompanija je putnicima iz južne Srbije omogućila dodatnu pogodnost pa se od danas na let mogu prijaviti putem interneta.

Obnavljanje letova do većeg broja destinacija u junu

Er Srbija će do kraja juna početi sa obnovom letova iz Beograda ka većem broju destinacija, povezujući srpsku prestonicu sa preko 20 gradova u svojoj međunarodnoj mreži. Pored toga, nacionalna avio-kompanija će od 29. juna povećati i broj prekookeanskih letova do Njujorka na tri nedeljno. Tokom jula je planirano uspostavljanje letova ka dodatnim gradovima čime će ukupan broj destinacija biti povećan na ukupno oko 40. Svi navedeni planovi su preliminarni i početak obnove tih letova zavisiće od više faktora, a pre svega od ukidanja ograničenja u putovanjima u pojedinačnim zemljama, kao i tražnje.

Nacionalni avio-prevoznik trenutno obavlja letove do Amsterdama, Banjaluke, Pariza, Frankfurta, Njujorka, Londona, Ljubljane, Sarajeva, Beča i Ciriha. U periodu od 15. do 30. juna, Er Srbija planira da ponovo pokrene letove do Atine, Berlina, Brisela, Bukurešta, Kopenhagena, Dizeldorfa, Istanbula, Podgorice, Praga, Sofije, Splita, Stokholma, Štutgarta, Tirane i Tivta. Tokom jula, u planu je obnavljanje letova do Barselone, Dubrovnika, Kijeva, Larnake, Madrida, Milana, Nice, Pule, Rima, Skoplja, Tel Aviva, Soluna, Venecije, Zadra i Zagreba. U avgustu srpska nacionalna avio-kompanija planira ponovno povezivanje regiona sa Rusijom, obnovom letova do Moskve, Sankt Petersburga i Krasnodara.

“Veoma smo zadovoljni što obnavljamo tako veliki broj destinacija i na taj način dajemo važan doprinos oporavku avio-saobraćaja u regionu. Raduje nas što smo u mogućnosti da, nakon veoma izazovnog perioda, predvodimo obnovu jedne od grana privrede koja je najteže pogođena pandemijom korona virusa. Počeli smo da letimo među prvima u ovom delu sveta, postepeno povećavamo nedeljni broj letova i nastavljamo da prilagođavamo red letenja daljem razvoju situacije”, izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

Od 30. juna, Er Srbija će uspostaviti i letove sa Aerodroma Morava u Kraljevu do Beča.

KOMENTARIŠI