EUROBASKET 2017: Srbija večeras sa Turskom! 2010. i dalje boli /video/

EUROBASKET 2017: Srbija večeras sa Turskom! 2010. i dalje boli /video/

Košarka konačno dominira kao glavna vest u Istanbulu u poslednja dva dana, razlog je jasan, domaćin Turska igra ključni meč sa velikim rivalom Srbijom (20h)

“Biće puna arena”, “Očekujemo pune tribine”, “Dođite, napunite arenu”, očekuju, nadaju se i mole navijače da ih podrže u ponedeljak selektor Ufuk Saridža i njegovi igrači.

Zašto? Zato što su Turci školski primer domaćinske ekipe. Dobre rezultate beleže samo na takmičenjima na kojima su domaćini. Od četiri Mundobasketa, na onom koje su organizovali bili su finalisti, na ostalim im je najbolji učinak bilo šesto mesto.

Na OI nisu igrali od 1952, a od 23 nastupa na EP osvojili su samo jednu medalju, srebrnu. Bilo je to naravno kada su bili domaćini 2001, poraženi su upravo od našeg tima, tada pod nazivom SR Jugoslavija. To je naša poslednja titula prvaka Evrope.

Srbija i Turska su često bili rivali proteklih godina, 12 mečeva od 2002. Ipak, svi pamte samo jedan – polufinale SP 2010, gde drugo nego u Turskoj. Turska je slavila 83:82, košem Kerema Tunčerija u poslednjim sekundima nakon što je nagazio aut liniju.

“Dobro znamo šta je bilo 2010, moramo da budemo spremni na to, da odgovorimo na takve situacije. Znaju to i momci, mora od mene da krene mirnoća, pa od svih igrača”, istakao je Đorđević.

Zbog toga će posebna pažnja biti obraćena naravno na sudije, koje su već bile bitni akteri prethodnih mečeva Srbije. Selektor je i u nedelju isticao da ne postoji pravi način da se zaštiti regularnost takmičenje. Nadamo se da će u ponedeljak meč rešiti kvalitet igre, a ne sudijske greške.

https://www.youtube.com/watch?v=yA47Y1RzJqk

 

KOMENTARIŠI