Foto: Urban City / B.P.

Sportsko rekreativna Asocijacija iz Požarevca se u subotu, 5. juna prkiljučila globalnoj akciji u organizaciji Internacionalne sportske i kulturne Asocijacije (ISCA) na međunarodnom i svoje matične Asocijacije Sport za sve Srbije na nacionalnom nivou, pod nazivom „Evropska milja“.

Cilj akcije je popularizacija aktivnog života, manifestovanog kroz kretnje svih oblika, među građanstvom svih uzrasta u cilju održavanja telesnog i mentalnog zdravlja.
Istraživanja Svetske Zdravstvene Organizacije su pokazala da se kretnja ljudi toko pandemije Kovid – 19 virusa smanjila za čak 50%!

Imajući u vidu da je opšti tehnološki i tehnički razvoj u poslednjih 20 godina apsolutno promenio način rada, zabavljanja i druženja ljudi, što je dovelo do drastičnog smanjenja kretnji svih oblika, ovakav podatak je više nego zabrinjavajući.

Upravo iz tog razloga Požarevačka Asocijacija zdravlja, sporta i dobrog raspoloženja je organizovala šetnju od Čačalice do Mininih voda. Požarevačka „Evropska milja“ je po izuzetno sunčanom i lepom vremenu okupila preko 100 naših sugrađana svih uzrasta.
Posebno nas raduje veliki broj porodica i naših najstarijih sugrađana koji su svojim podmlatkom šetali, družili se i uživali u prirodi našeg kraja.

Pre početka pešačenja, predsednik Asocijacije, gospodin Bane Dmitrović je sve prisutne upoznao sa karakterom, suštinom i značajem akcije, dok je na pauzi kod Mininh voda održao kratko predavanje na temu značaja očuvanja životne sredine i prisutnim sportsko rekreatvinim aktivistima dao osnovne preporuke o oblicima i načinima zdrave izbalansirane ishrane bazirane na namirnicima prirodnih, tehnološki neobrađenih izvora.

Fantastična akcija sporta za sve u pravom smislu te reči uz kvalitetno druženje i uz, nadamo se, uspešan podsticajni karakter za promenu životnih navika na bolje kod naših sugrađana.

KOMENTARIŠI