Fekalije se izlivaju u more u Bečićima zbog kvara na postrojenju

Fekalije se izlivaju u more u Bečićima zbog kvara na postrojenju

Kamenovo, Foto: Urban City // Ilustracija

Velike količine fekalija izlivaju se u more u Bečićima kod Budve zbog kvara na postrojenju za tretman otpadnih voda kojim upravlja nemačka kompanija WTE.

Zbog kvara je došlo do izlivanja fekalija ispred hotela Iberostaro Belvi i Montenegro.

Kvar se dogodio u noći između nedelje i ponedeljka i još nije rešen.

“Dobili smo obećanje iz WTE-a da će problem biti rešen vrlo brzo. Situaciju otežava velika količina kiše koja je u nekoliko navrata pala u toku dana”, kazao je predsednik opštine Budva Marko Carević za Pobjedu.

On je naveo da je lokalna uprava odmah po saznanju da je nastao problem agažovala ekipe iz Komunalnog i Vodovoda, ali da opština ne može da reši problem.

“To su specijalne pumpe koje zahtevaju rad stručnjaka. Niko ne može brzo i efikasno da reaguje kao oni koju upravljaju postojenjem i cijelim sistemom”, objasnio je Carević.

Postrojenje za tretman otpadnih voda pušteno je u rad u julu 2014. godine, a prema ugovoru, investicija je vredna 58,6 miliona evra.

Opština će, odnosno DOO Otpadne vode Budva koje je osnovano u maju, preuzeti upravljanje nad postrojenjem 31. marta naredne godine.

Carević kaže da ovaj događaj, izlivanje fekalija, ukazuje da postoji sistemski problem, odnosno da radovi nisu izvedeni kvalitetno.

KOMENTARIŠI