FIBA: Srbija prvi favorit za zlato na Eurobasket-u

FIBA: Srbija prvi favorit za zlato na Eurobasket-u

Reprezentacija Srbije prvi je favorit za osvajanje Evropskog prvenstva, koje će biti održano od 1. do 18. septembra, saopštila je danas Međunarodna košarkaška federacija (FIBA). Mečeve reprezentacije Srbije možete pratiti u direktnim prenosima na RTS-u.

Srbija je na prethodnoj listi bila četvrti favorit za trijumf na Evropskom prvenstvu. FIBA je odlučila da objavi finalnu rang-listu favorita dva dana uoči početka EP.

Uz to su na društvenim mrežama u više navrata pohvalili tim Srbije i Nikolu Jokića istakli kao vodećeg igrača selekcije.

“Srbija je trijumfom protiv Grčke i Turske zadržala velike šanse da se plasira na SP. Srbija je prvo posle produžetka pobedila Grčku, a onda je Istanbulu dobila Tursku. Dvostruki MVP iz NBA lige Nikola Jokić je pokazao svoju klasu. Na EP nema lakih utakmica, ali se može reći da Srbija ima dobar tim. Srbija će na ovom turniru igrati za zlatnu medalju, a predvodiće je najbolji igrač na svetu”, navodi se u komentaru na zvaničnom sajtu FIBA.

Drugi favorit za osvajanje titule na EP je Slovenija, a potom slede Grčka, Litvanija, Francuska, Nemačka, Španija i Italija.

Naša selekcija će na EP igrati u grupi D u Pragu sa Holandijom, Finskom, Poljskom, Češkom i Izraelom.

Prvi meč igraće sa selekcijom Holandije od 21.00 u petak, 2. septembra.

KOMENTARIŠI