GANIP spreman za novogodišnji spektakl večeras i u subotu /FOTO, VIDEO/

GANIP spreman za novogodišnji spektakl večeras i u subotu /FOTO, VIDEO/

Velika scena Centra za kulturu Požarevac će 27. i 28. decembra od 19h biti rezervisana za Novogodišnje koncerte Gradskog ansambla narodnih igara i pesama Požarevac.

Foto: A.K. // Privatna arhiva

Igrači već mesecima vredno rade na pripremi ovih koncerata, sa ciljem da publiku, kao i ranije, u Novu godinu uvedu sa puno emocije i energije, koja isijava sa Velike scene, kojom igrači Ganip-a gospodare već godinama.

Foto: A.K. // Privatna arhiva

Marija Vlajović, umetnički rukovodilac ansambla, objašnjava da su koncerti u dva termina zbog prevelikog interesovanja, jer se za koncerte folkloraca uvek traži karta više. Isto tako, misija ovog ansambla je predstavljanje srpske kulture i tradicije kroz igru i pesmu, što znači da se svaki detalj koncerta vešto uvežbava, i da se pravila ponašanja na sceni, što znači držanje, osmeh, pozicija, moraju ispoštovati.

Preko 200 izvođača će na sceni prikazati igre od Mačve i Srema, preko Šumadije, pa sve do Leskovca, Bosilegrada….

Foto: A.K. // Privatna arhiva

Da ansambl ne čine samo igrači, dokazuje ženska pevačka grupa GANIP-a, pod vođstvom Ljubice Miladinović, koja uvek rado uzima učešće na koncertima.

Foto: A.K. // Privatna arhiva

Šef orkestra Gradskog ansambla, Saša Grujić, kaže za Urban City da je orkestar pripremio nešto sasvim novo za publiku, koja verno prati sve koncerte ansambla, te da nam ostaje samo da uživamo u muzičkim i igračkim čarolijama, koje nam Gradski ansambl priređuje svake Nove godine.

KOMENTARIŠI