Izgradnja zatvorenog bazena u Požarevcu na vidiku, energetska efikasnost u prvom planu

Izgradnja zatvorenog bazena u Požarevcu na vidiku, energetska efikasnost u prvom planu

Foto: Pixabay // ilustracija

Grad Požarevac raspisao je tender za izradu projektne dokumentacije za izgradnju zatvorenog bazena u Požarevcu sa idejnim projektom za uređenje kompleksa ”Sportski centar”.

Po tenderskoj dokumentaciji, objekat zatvorenog bazena obuhvatao bi prostor između otvorenog bazena i Sportskog centra (hale) ukupne površine 2.600m2. Pristup objektu bio bi sa dve strane, iz Partizanske i ulice Ilije Gojkovića.

U objektu bi se nalazila dva bazena, prvi dimenzija 25x21m i dubine 2m, dok bi drugi bio namenjen mlađoj populaciji dimenzija 7,5x15m dubine od 0,8 do 1,2m sa najsavremenijim filtracionim uređajima po ugledu na nemačke standarde. Pored bazena previđena je i hidromasažna kada većih dimenzija, kao i tribine sa oko 100 mesta, restoran/caffe, dve kancelarije, četiri svlačionice sa tuševima i toaletima, kao i jedan toalet za lica sa posebnim potrebama.

Bazeni bi se grejali preko sistema toplotnih izmenjivača koji bi koristili energiju iz sistema daljinskog grejanja, a za dodatno dogrevanje tokom letnjih meseci postojaće i mogućnost korišćenje solarne energije. Takođe, pored bazena i u svlačionicama biće postavljeno i podno grejanje, sistem za odvlaživanje vazduha, mogućnost za automatsku filtraciju i hemijsku obradu vode, a čitav objekat imaće savremenu LED rasvetu.

1 KOMENTAR

  1. Ne mogu da verujm da se ovo dešava. Mozda su ipak trebali olimpijski bazen 50x25m. Ali, po onoj staroj, daj šta daš. Zavisno od rokova za predaju i roka za odluku o izboru najboljeg projekta, kreće se u formiranje KD za izvodjenje radova, pa rokovi za predaju, pa rokovi za izbor….pa rok za samu izgradju, cirka sredinom 2022 treba bazen biti gotov.

KOMENTARIŠI