Gardijan i britanska štampa: blokbaster hedlajneri na Exitu!

Gardijan i britanska štampa: blokbaster hedlajneri na Exitu!

Čuveni britanski list i jedan od najuglednih svetskih medija, Gardijan, i ove godine uvrstio je EXIT festival na listu vodećih muzičkih festivala!

Na listi su i drugi dobro poznati giganti festivalske scene, kao što su danski Roskilde i španski Bilbao BBK Live, a svoje mesto su pronašli i noviji festivali kao što su holandski Dekmantel ili Secret Solstice na Islandu. “Ne, ovo nije vaša lista muzičkih želja, ovo su hedlajneri EXIT festivala u Srbiji”, stoji u tekstu Gardijana gde su navedena neka od velikih imena koja će nastupiti na ovogodišnjem EXIT festivalu, među kojima su izdvojeniThe Killers, Liam Gallagher, Years & Years i Jason Derulo. Još jedan britanski list Mirror za ovogodišnji EXIT zaključuje da se radi o festivalu “koji nećete zaboraviti prilično dugo”, te da njegov ovogodišnji program sadrži redom “blokbaster hedlajnere” kao što su Kilersi, Liam Gallagher, Years & Years i drugi! I Mirror je proglasio EXIT za jedan od najboljih evropskih festivala sa još svega pet odabranih gde su očekivano i belgijski Tomorrowland, te španska Primavera. Mirror podseća da veliko “EXIT Leto ljubavi” okuplja četiri festivala u četiri zemlje na četiri spektakularne lokacije, među kojima se izdvaja fantastična Petrovaradinska tvrđava.

Ni drugi ostrvski mediji nisu izostavili EXIT sa svojih lista, pa je britanski Telegraf ove godine pisao o Beogradu i zašto ga treba posetiti, a EXIT naveo kao jedan od najvažnijih razloga! Čitaoci se podsećaju da je festival više puta nagrađivan kao najbolji u Evropi i da muzički program zadovoljava mnoge ukuse. I čuveni magazin DJ Mag opisuje Petrovaradinsku tvrđavu kao magičnu, a EXIT festival kao jedinstven koncept jer obećava dobru žurku, naročito zbog “neverovatne atmosfere i energije Dance Arene”, a istovremeno promoviše mnoge humanitarne ciljeve i akcije. PortalEverfest uvrstio je EXIT među najpovoljnije festivale Evrope, ali i među “najmoćnije i najoriginalnije žurke na svetu”, dok britanski Standard sa oduševljenjem opisuje lokaciju festivala, kao i “euforiju kada sunce zasija na zidovima tvrđave dok vaša omiljena pesma gruva”. Portal What’s On ponudio je kratku i jasnu definiciju: “EXIT – mesto gde se hedonizam sreće aktivizam“.

EXIT tim ove godine spojiće čak četiri festivala u Hrvatskoj, Rumuniji, Srbiji i Crnoj Gori u veliko EXIT Leto ljubavi 2017. Svojevrsni “Day Zero” na tvrđavi, ove godine biće uz Kilerse 5. jula, nakon čega se do 9. jula na binama širom Petrovaradinske tvrđave pridružuju i Liam Gallagher, Years & Years, Rag’n’Bone Man, Jake Bugg, Paul Kalkbrenner, Hardwell, Solomun b2b Dixon, Jamie Jones, Black Coffee, Hot Since 82, Duke Dumont, Robin Schulz, Alan Walker, Lost Frequencies, Noisia, Foreign Beggars, Princess Nokia, Discharge, The Damned, Recondite, Dax J, Function, Antigone b2b Francois X i brojni drugi.

KOMENTARIŠI