GAS curio u Smederevu, nadležni ćutali

GAS curio u Smederevu, nadležni ćutali

Foto: Pixabay

Uprkos ćutanju nadležnih, potvrđen ekološki incident na železničkoj stanici u Smederevu.

Zbog popuštanja ventila na cisterni u vlasništvu firme “Petrol LPG”, kojom se transportuje tečni naftni gas, došlo je do curenja u smederevskoj železničkoj stanici. Uprkos tvrdnjama nadležnih da nije bilo veće opasnosti, ovaj incident je uznemirio žitelje grada na Dunavu, pišu Novosti.

Jer, Smederevcima koji su 15. avgusta izjutra nameravali da proštaju ovdašnjom trvđavom, to nije bilo dozvoljeno zato što je Železnička stanica – koja se nalazi na ulazu u utvrđenje – bila “privremeno zatvorena”.

Jovana M. kaže da joj je civil koji se predstavio kao policajac rekao da se vratim odakle sam došla, jer curi gas…

Slične objave na društvenim mrežama, međutim, nisu bile dovoljan povod za obraćanje bilo koga od nadležnih!

Ipak, u Ministarstvu unutrašnjih poslova je potvrđeno da su vatrogasno-spasilačke ekipe iz Smedereva 15. avgusta, nešto pre devet sati ujuto, dobile dojavu o curenju gasa, pa su se obrele na terenu.

– Ustanovljeno je da problem postoji na jednoj od ukupno 12 vagon-cisterni u sklopu kompozicije. Popuštanje ventila za istakanje je dovelo do curenja tečnog naftnog gasa, pa je on zategnut i obavešteni su nadležni iz firme LPG. Oni su odvezli cisternu u skladište, na pretakanje – kaže pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP Saša Rančić.

Uz napomenu da je bilo angaživano petoro pripadnika SVS sa dva vatrogasna vozila, te da je intervencija trajala oko 90 minuta, saznajemo da nije bilo opasnosti po građane.

Inače, u Smederevu se nalazi centar za skladištenje TNG za čitavu Jugoistočnu Evropu, a cisterne sa gasom se carine upravo u rejonu Železničke stanice.

 

KOMENTARIŠI