Gastronomski festival za završetak projekta “Izazovi i mogućnosti za razvoj turizma u...

Gastronomski festival za završetak projekta “Izazovi i mogućnosti za razvoj turizma u našim zajedničkim okruzima”

Obilna kiša je manifestaciju iz gradskog parka preselila u prostorije Kulturnog centra

Opština Veliko Gradište je, u petak, u gradskom parku organizovala gastronomski festival u okviru projekta „Izazovi i mogućnosti za razvoj turizma u našim zajedničkim okruzima“ na kome je predstavljena gastronomska ponuda restorana i nevladinih udruženja na teritoriji opštine Veliko Gradište.

Obilna kiša je manifestaciju iz gradskog parka preselila u prostorije Kulturnog centra, ali to nije omelo posetioce da uživaju u gastronomskoj ponudi, specijalitetima, folkloru, predstavi i dobrom raspoloženju.

Foto: Opština Veliko Gradište

Osnovni cilj projekta jeste doprinos poboljšanju standarda kvaliteta u oblasti obuhvaćenoj projektom kroz inovativan pristup unapređenja turističog sadržaja i promociji seniorskog turizma obeležavanjem pešačkih staza, opremanjem adekvatnim moblijarom, a sve sa ciljem produžetka turističke sezone.

Tokom projekta definisane su pešačke staze, urađena android aplikacija, nabavljen mobilijar za opštinu Veliko Gradište i šest sprava za fitnes na otvorenom kao i organizacija tri gastronomska festivala – u Rešici, Velikom Gradištu i Novoj Moldavi.

Ukupna vrednost projekta je 203.455,49 evra, od čega je za opštinu Veliko Gradište opredeljeno 56.378,70 evra.

KOMENTARIŠI