Goran Dimitrijević novo lice Prve televizije

Goran Dimitrijević novo lice Prve televizije

Jedan od najprepoznatljivijih glasova i voditelja u Srbiji, Goran Dimitrijević od ove nedelje je zvanično deo informativnog programa Prve televizije.

Dugogodišnjeg prezentera i novinara B92 od 3. aprila radnim danima u 18 časova u centralnoj informativnoj emisiji – “Vesti” Prve televizije koju vodi zajedno sa koleginicom Anom Mitić.

https://www.youtube.com/watch?v=4VAbL04KLk4

U periodu 1994 – ‘99. bio je voditelj na Radiju B92. Za vreme masovnih uličnih demonstracija u Srbiji 1996. godine, jedan je od pokretača Vesti B92 na internetu i engleske verzije sajta B92. Svakodnevno ih je citiralo više od 100 svetskih medija. Do 2000. godine pripremao je vesti B92 na engleskom jeziku, sarađivao sa sajtom B92. Tokom 2001. prelazi na novoosnovanu TV B92, gde vodi Vesti i prevodi, adaptira i sinhronizuje dokumentarce u produkciji Bi-Bi-Sija. Od 2005. radi isključivo kao novinar i voditelj na televiziji, gde mu je spoljna politika glavno interesovanje. Godinama je vodio centralne Vesti B92 u tandemu sa Živanom-Šaponjom Ilić.

Preveo je razne knjige, filmove i TV serije sa engleskog govornog područja. Romani „Zemlja smeha“, „Diplomac“, ili analitičke “Suočavanje s prošlošću” i “Mekmafija” objavljene su u njegovom prevodu.

Veliki je ljubitelj popularne kulture, naročito rok-muzike iz njenih raznih perioda. Krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina sarađivao je sa više omladinskih časopisa i fanzina, dok ga elektronski mediji nisu uzeli pod svoje. Rođen je 1969. godine i ima kćerku Milu.

KOMENTARIŠI