Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović održao je sastanak sa bivšim košarkaškim reprezentativcem Goranom Grbovićem u cilju ponovnog pokretanja košarkaškog kampa koji je nekada bio održavan tokom leta na Tulbi a poslednji put je to bilo 2011. godine.

Sastanku su prisustvovali još narodna poslanica Ana Miljanić, član Gradskog veća zadužen za prosvetu Tomica Stojanović i Milan Jović član Gradskog veća zadužen za sport, turizam i omladinu.

Gradonačelnik Saša Pavlović se zahvalio gospodinu Grboviću na poseti i želji da se u Požarevcu ponovo pokrene košarkaški kamp kroz koji su prošli nekadašnji i sadašnji reprezentativci Srbije. Rukovodstvu Grada Požarevca je cilj da se stvaraju uslovi za zdrave stilove  života pogotovo omladini i deci. Pavlović očekuje da kamp ponovo zaživi u Požarevcu i da neki budući reprezentativci nauče prve košarkaške korake u našem gradu. Lokalna samouprava će učiniti sve što je u njenoj moći da unapredi sportsku infrastrukturu ne samo zbog ovog kampa već i generalno gledajući na čitavoj teritoriji Grada.

Goran Grbović nekadašnji košarkaški reprezentativac, se zahvalio na prijemu gradonačelniku i njegovim saradnicima i istakao je da očekuje da se dosadašnja saradnja nastavi i dalje. Gospodin Grbović je rekao da je kamp u Požarevcu bio izuzetno uspešan i da su kroz njega prošli vrhunski košarkaši među kojima je i Miloš Teodosić koji će svoj kamp sa Srebrnog jezera preseliti na Divčibare, tako da će Braničevski okrug ostati bez košarkaškog kampa. Grbović kao rešenje vidi upravo košarkaški kamp na Tulbi.

KOMENTARIŠI