Foto: Privatna arhiva

Grad Požarevac je u svom Službenom glasniku objavio Odluku kojom se ipak ograničava broj kućnih ljubimaca na samo jednog u jednom stanu, iako je posle burnih reakcija janosti,  gradonačelnik Saša Pavlović najavio da će “preispitati tu odluku i najverovatnije izmeniti i dopuniti’’. Odluka stupa na snagu za 8 dana.

Gradonačelnik: Nije odluka sveto pismo, menjaćemo ovu odluku

Objavljivanje ove Odluke revoltiralo  je udruženja za zaštitu životinja, a iz najreprezentativnijeg – ’’Požarevačke šapice’’ za portal nova.rs kažu, da su obmanuti najavom da će Grad uvažiti njihive sugestije i dodaju  da ih niko nije pozvao na konsultacije i razgovor, iako su zvaničnim putem podneli zahtev.

“Svakodnevno smo čekali poziv na razgovore iz Gradske uprave i pomno pratili sva dešavanja u vezi sa odlukom o kućnim ljubimcima. Jutros smo bili zatečeni objavom u Službenom glasniku, u kojoj piše da zabrana držanja više od jednog ljubimca u jednom stanu stupa na snagu za osam dana” revoltirano za ovaj portal kaže Dušica Popović Đorđević zvanični predstavnik udruženja “Požarevačke šapice”.

Iz Udruženja ’’Požarevačke šapice’’ najavljuju da će podneti prigovor na Odluku objavljenu u Službenom glasniku, te da će konsultovati i pravnike u vezi sa daljim postupcima.

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI