Danas, 21. februara 2018. godine u svečanim salonima organizovan je prijem za delegacije Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srpske i Republike Srbije u Požarevcu.

Bojan Ilić, predsednik Skupštine Grada Požarevca rekao je da današnja poseta Požarevcu ima veliki značaj za nas zbog domena rada koji je direktno vezan za ono što lokalna samouprava stavlja visoko na listi prioriteta. Dve velike kompanije austrijski Imofinanz i turski Ringelsan već vrše obuku i traže zaposlene, a prema njihovim biznis planovima u toku 2018. godine očekuje se zapošljavanje prvih 600 radnika. Partneri iz Turske u prvoj fazi otvoriće 1000 radnih mesta, rekao je između ostalog Ilić.

Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje rekao je da je danas izabran pravi grad i prava lokalna samouprava kako bi smo prijatelje iz Republike Srpske upoznali sa načinom saradnje NSZ sa lokalnim samoupravama širom Srbije. Martinović je podsetio na ono što najviše zanima nezaposlena lica, da je NSZ raspisala protekle nedelje širi set javnih poziva za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja za 2018. godinu koji je za ovu godinu uvećan za 850 miliona dinara.

Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavane Republike Srpske zahvalio se na srdačnom i toplom prijemu i napomenuo da veza Republike Srpske i Braničevskog okruga traju još iz nekih prošlih vremena, kada smo živeli u istoj državi, u nekom drugom sistemu kada je postojala jaka privredna saradnja kao što je to bila saradnja između Litasa i sarajevskog Famosa.

Opširnije u audio formatu:

KOMENTARIŠI