Grad Požarevac na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Grad Požarevac na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija Grada Požarevca prezentovala je svoje potencijale na sajmu turizma u Beogradu.

Predstavljeni su ergle Ljubičevo, Viminacium, Ljubičevske konjičke igre, Požarevački mir, Galerija Milene Pavlović Barili, Hipodrom…

Na prezentaciji je govorio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je istakao da je cilj da u narednom period Požarevac postane sinonim za destinaciju koju treba posetiti bar jednom u životu:

„Iskustvo je pokazalo da čitav Braničevski okrug ima šta da pokaže turistima, kao i da poseduje potencijal da ih na našoj teritoriji zadržimo i više od jednog dana ili vikenda. Posebno sam, kao Požarevljanin, srećan što se ne oslanjamo samo na naše prirodne lepote, već i da zahvaljujući dobroj organizaciji i strateškom radu, postajemo atraktivni armiji turista. Ovde konkretno mislim na Ljubičevske konjičke igre, koje smo poslednjih godina doveli do nivoa jedne od najboljih, a u 2018. godini i zvanično najbolje turističke manifestacije u Srbiji. Nagrada Zlatni cvet, koju dodeljuje Turistička organizacija Srbije velika je preporuka ne samo za naše Igre, već i za ostale turističke sadržaje i znamenitosti Požarevca ali i okoline.

Ne želeći da spavamo na lovorikama, još snažnije nastavljamo razvoj turističke infrastrukture, …naše ergele, hipodroma, i ostalih mesta na koje smo u Požarevcu ponosni pred svetom. Život jednog grada, ma koliko on bio razvijen, nije potpun, ukoliko u njega ne dolaze prijatelji, stari i novi, i na taj način mu donesu kosmopolitski duh. Hoćemo da uporedo sa svim ovim naporima, još više radimo na privlačenju domaćih turista ali i onih iz inostranstva i da im se pohvalimo činjenicom da je ovde rođena i jedna Milena Pavlović Barili. Želimo da podsetimo ljubitelje istorije da je na brdu iznad grada sklopljen Požarevački mir koji je doneo spokoj Evropi na neko vreme, kao i da je moćna Rimska imperija u blizini imala svoj veliki grad i vojni logor – Viminacijum.“

Ove godine prezentacija je bila drugačija nego prethodnih, zato što su mališani glumci požarevačkog Centra za kulturu učenici dramskog umetnika Slobodana Stepića, učestvovali u kvizu koji je bio vezan za istoriju i lepote požarevačkog kraja.

Više slika pogledajte OVDE.

KOMENTARIŠI