Grad Požarevac nagradio učenike generacija i najbolje na školskim takmičenjima

Grad Požarevac nagradio učenike generacija i najbolje na školskim takmičenjima

Foto: Urban City / B.P.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović, predsednik Skupštine grada Požarevca Predrag Mijatović, zamenik gradonačelnika Slaviša Aleksić i član Gradskog veća zadužen za prosvetu dr Goran Nestorović uručili su novčane nagrade za đake generacije u školskoj 2020/2021. godini i za osvajače jedna od prva tri mesta na međunarodnim i republičkim takmičenjima u školskoj 2019/2020. godini i školskoj 2020/2021.godini.

Prisutnima se obratio gradonačelnk Grada Požarevca Saša Pavlović koji je poželeo dobrodošlicu učenicima, njihovim mentorima i direktorima:

„Nadam se da je svojim potezima u prethodnom periodu, Grad Požarevac već učinio očekivanim da se znanje i trud učenika posebno nagrađuje i vrednuje. Želim odmah da budem jasan, lokalna samouprava je krenula putem odavanja počasti znanju i nauci osluškujući očekivanja naroda, tako da priznanja koja ćete dobiti danas jesu zapravo priznanja koja dobijate od vaših sugrađana. Odlukom o budžetu Grada Požarevca za 2021. godinu, obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 4.200.000,00 dinara, i to 2.200.000,00 dinara za učeničke nagrade za ostvarene rezultate na takmičenjima, 1.000.000,00 dinara za podsticaje za mlade talente i 1.000.000,00 dinara za nagrade za učenike generacije. Kao gradonačelnik posao mi je da brinem da se svaki dinar iz budžeta pametno utroši, a mogu da kažem da zbog ove stavke u našoj kasi osećam veliku radost i zadovoljstvo. 

Usled već dobro poznate epidemiološke situacije prošle godine nismo nagradili one koji su blistali na republičkim i međunarodnim takmičenjima, već samo učenike generacija.  Zato koristimo priliku danas, kada je situacija dosta bolja, da odamo priznanja za ovu i prošlu godinu, a evo i brojki kojima se ponosimo.Ukupan broj nagrađenih učenika i nastavnika, odnosno profesora – mentora u školskoj 2019/2020 i 2020/2021. godini je 142 učenika i nastavnika i 10 ekipa, od čega je u školskoj 2020/2021. godini rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima ostvarilo 59 učenika, 8 ekipa učenika i 47 nastavnika/profesora-mentora.  Od navedenog broja, rezultate na međunarodnim takmičenjima ostvarilo je 10 učenika i 5 nastavnika, a na republičkim 49 učenika, 8 ekipa i 42 mentora. U školskoj 2019/2020. godini, rezultate na međunarodnim i republičkim takmičenjima je ostvarilo ukupno 20 učenika, 3 ekipe učenika i 17 nastavnika/profesora mentora. Od toga, uspeh na međunarodnim takmičenjima ostvarilo je 7 učenika, 2 ekipe i 8 profesora-mentora. Podsećam, pravo na jednokratnu nagradu ostvarili su učenici odnosno ekipe učenika osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkom ili međunarodnom takmičenju pod pokroviteljstvom nadležnog Ministarstva. Drago mi je što je ovaj izveštaj ovako obiman i mogu vam reći da sam uživao u svakoj sekundi dok sam ga čitao,  nadajući se da će mi svake godine biti potrebno sve više vremena da pročitam koliko će vas i vaših kolega biti nagrađeno. Mislim da govorim u ime svih građana kada kažem –  Dragi učenici, vi i vaši učitelji, nastavnici i profesori ste ponos ovog grada i čast nam je i zadovoljtvo što vas imamo.“

Dr Goran Nestorović član Gradskog veća zadužen za prosvetu se zahvalio svim učenicima i prosvetnim radnicima na svom velikom trudu i radu i postignutim rezultatima.

Milan Jović član Gradskog veća zadužen za sport koji je profesor fizičkog vaspitanja je jedan od nagrađenih i on se svog novčanog dela odrekao za Džudo klub Bambi, gde trenira njegov učenik Andrija Aleksić iz Medicinske škole.

Akademsku himnu na početku dodele nagrada je izvela Kamerna grupa Muzičke škole Stevan Mokranjac.


Ovaj tekst objavljen je na osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja Grada Požarevca pod nazivom “EVROPSKI POŽAREVAC ZA NAŠU DECU 2021”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI