Grad Požarevac najbolji organizator Biciklističke trke Kroz Srbiju

Grad Požarevac najbolji organizator Biciklističke trke Kroz Srbiju

Biciklistička trka Kroz Srbiju, 59. po redu, biće održana od 5. do 9. juna naredne, 2019. godine. Naš Savez uveliko se sprema za jednu od najstarijih sportskih manifestacija u našoj zemlji

Foto: Urban City / B.P. 2018.

Prema rečima predsednika Biciklističkog saveza Srbije Branka Banovića ogromno je interesovanje gradova za domaćinstvo etapa na našoj najznačajnijoj trci.

Mionica je proglašena za grad koji je najbolje organizovao start etape, dok je Požarevac proglašen za grad koji je najbolje organizovao cilj etape na ovogodišnjoj trci Kroz Srbiju.

Čelnici našeg Biciklističkog saveza će u narednim danima posetiti Požarevac i Mionicu, kako bi im uručili zahvalnice za besprekornu saradnju u organizaciji trke.

Foto: Urban City

Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije napominje da je veliko interesovanje i ekipa za učestvovanje na narednoj, 59. trci Kroz Srbiju, i već sada su dobili veliki broj prijava timova za 2019. godinu.

Sredinom novembra biće održan i sajam sporta u Beogradu, na kojem je tradicionalno štand Biciklističkog saveza jedan od najatraktivnijih.

Upravo će na sajmu sporta biti održana i prezentacija trke Kroz Srbiju za 2019. godinu.

Foto: Urban City

Krajem aprila i početkom maja voziće se i 13. izdanje trke Beogard – Banjaluka koja je od ove godine u prvoj kategoriji Svetske biciklističke federacije.

Direktor te trke Vladimir Kuvalja naredne sedmice predstaviće planove za 2019. u kojoj će trka Beograd – Banjaluka umesto dosadašnje dve imati čak četiri etape.

KOMENTARIŠI