Foto: Urban City / B.P.

Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja Grada Požarevca, na sednici od 7.10.2019. godine, doneo je odluku o dodeli nagrada i povelja Grada Požarevca povodom Dana oslobođenja.

1. Dr Đulaković Vladanu, direktoru Visoke tehničke škole strukovnih studija u Požarevcu;
Dr Vladan Đulaković rođen je 1957. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Požarevcu. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, specijalizirao u Italiji 1991. godine, a nakon toga i magistrirao i doktorirao na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu i stekao stručni naziv „Doktor biotehničkih nauka“. Po završetku studija počinje da radi u Zavodu za poljoprivredu „Stig“ u Požarevcu. U Višoj tehničkoj školi u Požarevcu radi od 1992. godine. Obavljao je razne poslove. U periodu od 1997. do 1999. godine radi u DP „Hrastovača“ Požarevac kao zamenik direktora, nakon čega biva postavljen za direktora Više tehničke škole u Požarevcu.

Član je više stručnih asocijacija.
Istovremeno je aktivan i u brojnim drugim društvenim delatnostima.
Dobitnik je brojnih priznanja.
Dao je nemerljiv doprinos u stručnom, pedagoškom i obrazovnom radu ove visokoškolske ustanove.

2. Nestorović Mihajlu, autoru i idejnom tvorcu pozorišnog festivala „Viminacijum fest – Mitovi stari i novi“ Grada Požarevca;
Mihajlo Nestorović je rođen 1966. godine u Požarevcu. Završio je glumu u Novom Sadu 1993. godine u klasi profesora Branka Pleše. Osim glume, bavi se i režijom i produkcijom.
Uspešno se bavio i pedagoškim radom.
Od juna 2014. godine je direktor Narodnog pozorišta u Somboru.
Dobitnik je brojnih priznanja.
Nestorović Mihajlo je dramski umetnik i direktor Pozorišta mladih u Novom Sadu od marta 2019. godine.

Autor je i idejni tvorac pozorišnog festivala „Viminacijum fest – Mitovi stari i novi“ Grada Požarevca, koji je u drugoj godini postojanja dodatno afirmisao Grad Požarevac na kulturnoj mapi Srbije. Dao je nemerljiv doprinos u pozorišnoj umetnosti i kulturi.

3. Stjepović Radmili iz Požarevca;
Rođena je 1955. godine u Požarevca. Osnovnu i srednju školu završava u Požarevcu. U Beogradu završava Višu školu za socijalne radnike.
Od samih početaka aktivno se uključuje u rad brojnih udruženja osoba sa invaliditetom. Radila je i u Centru za socijalni rad u Požarevcu.
Poseduje licencu za obavljanje stručnih poslova iz sistema socijalne zaštite.

Dala je nemerljiv doprinos u oblasti socijalnog i humanitarnog rada ne samo u Požarevcu, već i šire.

POVELjA SE DODELjUJE I TO:

1. Sportskom savezu Grada Požarevca;
Sportski savez Grada Požarevca je samostalan, dobrovoljan, neprofitabilan i nepolitički teritorijalni sportski savez na teritoriji Grada Požarevca, koji u svom članstvu okuplja 75 udruženja, klubova i saveza i pored organizacije klupskog sporta i staranja o njemu, kao važnu delatnost ističe i organizaciju školskog sporta.
Sportski Savez Grada Požarevca je u 2019. godini od strane Sportskog Saveza Srbije proglašen za najbolji Sportski savez na teritoriji Republike Srbije i kao takav, postao je nosilac laskavog priznanja – Majske nagrade.
Od brojnih aktivnosti ovog Saveza ističemo samo neke:
– Kao i svake godine, pod pokroviteljstvom Grada Požarevca, SSG Požarevca i list “Reč Naroda” organizuju proglašenje najboljih sportista i ekipa sa teritorije grada Požarevca za proteklu godinu. Za proteklu godinu, medalje, pehare i plakete je dobilo 8 ekipa, 14 sportista i sportistkinja, jedan trener i jedan sportski radnik.

– Već dugi niz godina, Grad Požarevac i Sportski savez su uzorni domaćini Međunarodnoj biciklističkoj trci “Kroz Srbiju”. Ove godine je našem gradu učinjena posebna čast i završetak trke i proglašenje pobednika su organizovani u Požarevcu.
Sportski savez grada je dao nemerljiv doprinos u oblasti razvoja sporta u Gradu Požarevcu.

2. Turističkoj organizaciji Grada Požarevca.
Turistička organizacija Grada Požarevca je ustanova čiji je osnivač Grad Požarevca. Osnovana je 1995. godine.
Godinama organizuje značajne manifestacije Grada Požarevca, a naročito je aktivna u organizaciji brenda Grada „Ljubičevskih konjičkih igara“, za čiju organizaciju Grad već godinama dobija i republičko priznanje.
Turistička organizacija je prepoznata ne samo u svom Gradu u kome deluje, već i u celoj Republici Srbiji.

Prošle godine Turistička organizacija Srbije je dodelila nagradu Turističkoj orbanizaciji Grada Požarevca za najbolju manifestaciju u Srbiji “Turistički cvet” za Ljubičevske konjičke
igre.

Dala je nemerljiv oblast u ovoj oblasti društvenog rada, ali i očuvanju srpske tradicije u duhovnosti, zahvaljujući brojnim manifestacijama koje organizuje.

KOMENTARIŠI