Grad Požarevac obrazložio Odluku o dodeli nagrada povodom Dana oslobođenja

Grad Požarevac obrazložio Odluku o dodeli nagrada povodom Dana oslobođenja

Foto: Urban City // B.P.

Grad Požarevac u ponedeljak je saopštio Odluku o dodeli nagrada i povelja povodom Dana oslobođenja.

Grad Požarevac je danas medijima prosledio obrazloženje ove Odluke koje u nastavku prenosimo u celosti.

POVELjE O NAGRADAMA DODELjUJU SE I TO:

1. Maši Rajić, reprezentativki Srbije u atletici iz Požarevca:
Rođena je 2007. godine u Požarevcu. Ova mlada reprezentativna Atletskog kluba „Požarevac“ je sa samo 15 godina donela zlatnu medalju za Srbiju u trci na 800 metara. Potom se nižu i mnogi drugi uspesi ove mlade sportistkinje. Svrstana je u 11 najboljih atletičara u zemlji i reprezentovanju svog Grada u Republici i šire.
Dala je veliki doprinos u oblasti sporta.

2. Aleksandru Đokiću, načelniku Braničevskog upravnog okruga u Požarevcu iz Požarevca:
Imenovani je svojim zalaganjem i radom na važnim poslovima i funkcijama za građane ispunio većinu kriterijuma za dodelu ove nagrade. Imao je odlučujuću ulogu u dodeli sredstava iz IPA fondova za važne investicije u Opštu bolnicu u Požarevcu, kao i kod gasifikacije Grada Požarevca, kao i kod mnogih drugih investicija u Požarevcu i okrugu. Učestvuje aktivno i u organizovanju LjKI godinama. Brojne su aktivnosti imenovanog u brojnim drugim društvenim aktivnostima, kojima je dao veliki doprinos.

3. Margareti Sekulović, direktorki Osnovne škole „Sveti Sava“ u Požarevcu iz Požarevca:
Rođena je 1966. godine u Požarevcu. Posle završetka osnovne i srednje škole, završla je Prirodno-matematički fakultet u Kragujevcu. Radila je u više škola kao profesor biologije. Za direktora je imenovana 2002. godine. Od tada poslove direktora obavlja vrlo savesno i odgovorno, čime je ova škola zakoračila u red vrlo uspešnih škola u Srbiji. Brojne su i druge njene aktivnosti u društvenom radu tokom godina.
Dala je veliki doprinos u oblasti obrazovanja.

POVELjE SE DODELjUJU I TO:

1. Požarevačkoj gimnaziji u Požarevcu:
Ova škola ove godine obeležava 160 godina svog rada. Brojni su uspesi u radu ove škole. Njeni đaci su bili poznati i ugledni ljudi širom Srbije i šire. Poznat je visok nivo obrazovanja u ovoj školi već decenijama. Na veliki jubilej, zbog izuzetnog doprinosa u oblasti obrazovanja, dodeljuje joj se ova povelja.

2. Javnoj ustanovi „Sportski centar Požarevac“ u Požarevcu:
Sportski centar Požarevac već duži niz godina ostvaruje značajne rezultate u radu. Posebno je to značajno ako se ima u vidu da ovaj kolektiv ima značajan novi broj objekata u svojoj nadležnosti, koje opslužuje sa veoma malim brojem zaposlenih, kao da radi sa duplim brojem zaposlenih. Dobra organizacija i požrtvovan rad su ideja vodilja svih u ovoj ustanovi. Time je ova ustanova, svojim izuzetnim doprinosom u oblasti sporta zaslužila da joj se dodeli ova povelja.

KOMENTARIŠI