Grad Požarevac priključuje se Globalnoj akciji „Sat za našu planetu“

Grad Požarevac priključuje se Globalnoj akciji „Sat za našu planetu“

U subotu, 25. marta, gašenjem svetla od 20:30-21:30 sati, svi stanovnici sveta se mogu uključiti u najveću globalnu akciju, ovoj akciji se priključuje i grad Požarevac. U gradovima i opštinama na sat vremena biće isključena javna i dekorativna rasveta koja osvetljava glavne znamenitosti grada ili trgove.

Suočavanje sa posledicama klimatskih promena mora postati naša realnost, a WWF nas na to podseća i ove godine organizacijom desetog, jubilarnog Sata za našu planetu. Globalna akcija „Sat za našu planetu“, u svetu poznata kao EarthHour, obeležiće se na svih šest kontinenata.

U WWF-u veruju da će ove godine učestvovati još više zemalja nego prošle godine kada ih je bilo 178. Od 2007. godine akcija „Sat za našu planetu“ uključila je brojna preduzeća, organizacije, vlade i stotine miliona ljudi u više od 7.000 gradova. WWF od samog početka sprovođenja ove akcije podstiče pojedince da deluju po pitanju klimatskih promena. Jedan sat koji provodimo u mraku trebalo bi da posluži kao podsetnik da moramo osigurati održivu budućnost naše planete.

KOMENTARIŠI