FOTO: URBAN CITY / B.P.

Paralelno sa nagradnom igrom “Uzmi račun i pobedi”,organizuje se takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova.

To znači da se učešćem u nagradnoj igri građani ne bore samo za sebe – već i za grad u kojem žive, dok svaki izdati račun ili slip predstavlja doprinos izgradnji boljeg i odgovornijeg društva.

Građani Požarevca su za prvo kolo izvlačenja nagradne igre poslali više od 40.000 koverata, tačnije 41.822. Nažalost, to i dalje nije dovoljno, jer se po toj statistici nalazimo tek na 8. mestu u Srbiji, a prva tri grada/opština iz tri kategorije po veličini dobijaju po 20.000 evra za opremanje i obnovu škola, bolnica, trgova, vrtića i drugih objekata i prostora od javnog značaja, po izboru građana. Među malim opštinama, Golubac se nalazi na petom mestu i ima velike šanse da i ove godine osvoji sredstva.

U svakoj od takmičarskih kategorija biće izabrane po tri opštine (ukupno devet) koje će biti nagrađene sa ukupnim fondom od 180.000 evra.

Rang lista u svakoj od kategorija pravi se na osnovu broja poslatih koverata, odnosno računa i slipova, po glavi stanovnika ponderisano kupovnom moći i dostupna je na stranici Rang lista opština.

KOMENTARIŠI