Gradski stadion u Požarevcu trebalo bi da dobije novo ime

Gradski stadion u Požarevcu trebalo bi da dobije novo ime

Foto: Urban City / B.P.

Gradsko veće je danas usvojilo Zaključak kojim se utvrđuje Predlog Rešenja o određivanju novog naziva gradskog fudbalskog stadiona u Požarevcu, i uputilo Skupštini na razmatranje.

Sednica Skupštine Grada Požarevca održaće se u utorak, 9. avgusta.

Predlog je da Gradski fudbalski stadion ponese ime dr Mihaila Andrejevića “Andrejke”, objavio je gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović.

-Nije upitno da je on, pored svoje igračke karijere u prvoj polovini prošlog veka, svojim kasnijim delovanjem u svetskoj fudbalskoj federaciji – FIFA direktno uticao u mnogim segmentima da fudbal danas uživa status najpopularnijeg sporta na svetu, a činjenica da je rođen u Požarevcu može da nam služi na ponos i čast. Usvajanje ovog predloga bio bi i ispunjavanje još jednog segmenta obećanja lokalne samouprave datog pri preuzimanju vlasti, a to je da ovakvim imenovanjima značajnih objekata u gradu promoviše poznate Požarevljane iz svih oblasti. Time bi ostale delove Srbije podsetili da je Požarevac grad u kome su stasali mnogi velikani, a mlađe generacije sugrađana inspirisali da se trude da ih dostignu, napisao je Saša Pavlović na zvaničnom profilu.

KOMENTARIŠI