Singl je najava novog albuma „Galije“, koji bi trebalo da se pojavi iduće godine, navodi se u saopštenju promoterske kuće „Long plej“.

Frontmen grupe, Nenad Milosavljević opisuje Nešto me goni kao pesmu sa „neverovatno pozitivnom energijom“, koja na simboličan način govori o muzičarima i ostalim umetnicima koji postoje i rade 30, 40 ili 50 godina.

Sve nas zamišljam kao maratonce. Sada, pri kraju karijere, trčimo počasni krug. Možda i poslednji“, objašnjava Neša Galija.

Na stihove Predraga Pece Milosavljevića, muziku za Nešto me goni napisao je Nenad Milosavljević, koji je napravio i aranžman, zajedno sa poznatim producentom Sašom Habićem.

Poletnu pop-rok pesmu, uz elemente progresivnog roka, koji podseća na „Galijine“ početke 1976. godine, potcrtava i daje joj neočekivani prizvuk irskog folka, gitara Dragutina Jakovljevićeva Gute.

Guta nije samo svirač gitare. On uvek ozbiljno utiče na aranžman i daje pesmi neverovatan tok. Nešto me goni je krenula u novom pravcu kad smo čuli gitaru. To je interakcija koja pokazuje zašto je bitno da su u timu svi kreativci. Saša Habić je među najboljima, ako nije i najbolji producent na našim prostorima. On je prepun ideja. Postali smo kao porodica“, priča Neša Galija i dodaje da se dugo nije toliko radovao novom albumu.

 

 

KOMENTARIŠI