Grupa Piloti u Požarevcu za Dan oslobođenja

Grupa Piloti u Požarevcu za Dan oslobođenja

Kao i prethodnih godina, na Dan oslobođenja Požarevca, Požarevljani će na centralnom gradskom trgu i ove godine kao deo prateće manifestacije moći da uživaju uz koncert.

Ove godine, Grad Požarevac je pokrenuo pregovarački postupak sa Zoranom Lesendrićem i grupom Piloti oko izvođenja koncerta za Dan oslobođenja 15. oktobra. Detalji oko satnice izvođenja koncerta biće poznati kroz nekoliko dana.

Prošle godine za Dan oslobođenja Požarevca nastupila je grupa Van Gogh.

Piloti su bili jedna od najpopolularnijih grupa na prostorima bivše Jugoslavije.

Zoran „Kiki“ Lesendrić srpski je rok muzičar, kompozitor i producent. Septembra 1980. godine osnovao jegrupu “Piloti”, sa kojom je postigao veliki uspeh u bivšoj Jugoslaviji, najviše sredinom 1980-ih godina, kada je bio na vrhuncu popularnosti.

Posle objavljivanja albuma “Dan koji prolazi zauvek”, 1996. Lesendrić raspušta “Pilote” i prestaje da se aktivno bavi muzikom. Narednih godina uglavnom komponuje muziku za pevače iz Grčke, gde je i živeo neko vreme.Svoj prvi, povratnički solo album, pod nazivom “Mesec na vratima”, izdao je sredinom 2008. godine.

Najveći hit sa tog albuma je pesma: “Te noći smo se potukli zbog nje”, a takođe su veliki uspeh postigle i numere “Kako si lepa”, “Oltar”, “Bog vidi sve…”. U leto 2010. izdaje prvi live album pod nazivom “Svet je lep kada sanjamo”, na kome se nalazi 15 pesama sa istoimene višemesečne turneje.

U aprilu 2012. godine objavljuje sledeći studijski album pod imenom “Slučajno i zauvek”. Najveći hitovi sa tog albuma su: “Budi tu kad padne sneg”, “Queen in Wien” (Prvi maj), “Još jedna pijana noć”, “Kažu da ljubav je samo reč”, i druge. Što se koncerata tiče, sa svojim bendom drži veoma posećene koncerte kako u Srbiji, tako i u okruženju. Nastupao je na Exit-u (2008), Belgrade beer fest-u 2009, 2011, 2012. i 2015. godine, kao i mnogim drugim festivalima. Oktobra 2010. godine održao je spektakularan koncert uBeogradskoj Areni, čime je potvrdio status jedne od najvećih rok-zvezda sa ovih prostora.

 

2 KOMENTARA

  1. Nemam nista protiv Pilota ali ne daj boze da pozovete neku mladju rok grupu. Ljudi koji vode grad su i ostali zaglavljeni tamo negde u proslom veku…

  2. Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu,Kao ptica na mom dlanu

KOMENTARIŠI