PODELI
Foto: Urban City

Politehnička škola Požarevac danas, 7. oktobra proslavila je 29 godina rada. Otvoren nov kabinet za informatiku i predstavljen simulator vožnje.

Foto: Urban City

Kabinet za informatiku dobio je 17 novih računara sa monitorima. Grad Požarevac za ove namene odvojio je milion dinara.

Foto: Urban City

Kabinet su svečano otvorili zamenik gradonačelnika Požarevca Saša Pavlović i direktor ove obrazovne ustanove Darko Radovanović.

Foto: Urban City

Radovanović se zahvalio lokalnoj samoupravi na donaciji od milion dinara i rekao da sva oprema koja je kupljena sredstvima grada doprineće poboljšanju tehničke opremljenosti škole informaciono-komunikacionim tehnologijama. Direktor škole je naglasio da je Politehnička škola jedna od prvih škola koja je u saradnji sa Ministarstvom prosvete počela sa upotrebom elektronskog dnevnika.

Foto: Urban City

U ovoj školi se elektronski dnevnik koristi već tri godine. “Politehnička škola je akreditovan ECDL test centar sa tri licencirana predavača što omogućava da u okviru dopunske delatnosti škola pruži obuku kandidatima iz oblasti informacionih tehnologija različitih nivoa. Svaki učenik koji završi razred za ocenom 4 ili 5 iz predmeta računarstvo i informatika, automatski stiče uslov za  ECDL sertifikat”, rekao je Radovanović.

Foto: Urban City

Po otvaranju kabineta za informatiku, prisutnim gostima predstavljen je i simulator vožnje automobila koji se koristi za obuku učenika saobraćajne struke, kao i interaktivni displej na dodir velike dijagonale koji se koristi u multimedijalnoj nastavi.

Foto: Urban City

U holu škole izloženi su radovi učenika koji su učestvovali na likovnoj koloniji u organizaciji ove škole.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI