Hapšenje zbog drvenih paleta, prisvojila preko 42 miliona dinara

Hapšenje zbog drvenih paleta, prisvojila preko 42 miliona dinara

Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su M. O. (1985) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera u obavlјanju privredne delatnosti i B. O. (1981), koji se tereti za proneveru u obavlјanju privredne delatnosti u pomaganju.

Sumnja se da je M. O., kao zaposlena u jednom privrednom društvu iz Beograda, ispostava u Staroj Pazovi, od 2018. do 2020. godine, sačinjavala fiktivne otpremnice da je drvene palete koje su joj bile poverene u radu vraćala dobavlјačima, što nije uradila, već ih je prodavala preduzeću za otkup stare ambalaže.

Na taj način ona je, kako se sumnja, protivpravno prisvojila 42.925.680 dinara, oštetivši za isti iznos firmu u kojoj je radila.

Osumnjičeni B. O. tereti se da je pomagao M. O. u izvršenju krivičnog dela na taj način što je organizovao prevoz paleta, a potom ih prodavao, iako je znao da su u vlasništvu oštećenog privrednog društva.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

KOMENTARIŠI