Foto: MUP / arhiva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su M.P. (1960) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sumnja se da je M.P. kao odgovorno lice jednog privrednog društva, u periodu od septembra prošle do februara 2022 godine  doveo u zabludu veći broj kupaca – fizičkih lica sa teritorije Republike Srbije da će im za avansno uplaćena sredstva u ukupnom iznosu od 85.248.950 dinara isporučiti polјoprivrednu mehanizaciju – traktore i sejalice iako je bio svestan da to neće moći učiniti zbog nelikvidnosti privrednog društva, koju je prikrivao. Na taj način pribavio je protivpravnu imovinsku korist privrednom društvu u navedenom iznosu, koju je iskoristio za izmirivanje ranije preuzetih obaveza prema poslovnim bankama i dobavlјačima.

M.P. je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, nakon čega, uz krivičnu prijavu, biti sproveden u nadležnom tužilaštvu.

KOMENTARIŠI