Foto: Urban City

U Srbiji će biti hladno uz slab i umeren jutarnji mraz, a tokom dana pretežno sunčano, samo će na jugu Srbije biti umereno oblačno, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura biće od minus osam do nula stepeni, a najviša od nula do šest stepeni Celzijusa. U toku noći predviđa se naoblačenje u svim krajevima.

U Požarevcu će  biti hladno uz slab do umeren jutarnji mraz. U toku dana će biti pretežno sunčano. Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura kretaće se od minus šest do minus tri, a najviša oko dva stepena.

U Srbiji se u sredu na području istočne Srbije očekuju mešovite padavine – ledena kiša i sneg. Kasnije posle podne, uveče i u toku noći sneg će se intenzivirati uz stvaranje snežnog pokrivača visine od pet centimetara u nižim do 15 centimetara u višim predelima. U četvrtak će biti malo do umereno oblačno, toplije i suvo, a u petak osetno toplije sa maksimalnim temperaturom od šest stepeni u Timočkoj Krajini do 18 stepeni u zapadnoj Srbiji.

U Požarevcu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza

Relativno nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i cerebrovaskularnim bolesnicima. Bolovi u mišićima i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije.

KOMENTARIŠI