Humane Požarevljanke sašile i poklonile 750 maski za lekare, policiju i ugrožene

Humane Požarevljanke sašile i poklonile 750 maski za lekare, policiju i ugrožene

U Požarevcu već nedeljama nema zaštitnih maski po apotekama, pa ih mnogi građani kupuju kod krojačica. Reč je o maskama za višekratnu upotrebu, sašivenih od platna koje može da se pere, a koje se prodaju po ceni od 130 i 150 dinara.

Zbog opšte nestašice ovog neophodnog zaštitnog sredstva, neke Požarevljanke su se organizovale i počele da ih šiju i poklanjaju onima kojima su one najneophodnije. Nekoliko dama, na čelu sa krojačicom Biljanom Biki Dinić, sašilo je i poklonilo preko 500 zaštitnih maski brojnim službama u gradu.
Maske su podelile zdravstvenim radnicima Opšte bolnice, Doma zdravlja i železničke ambulante, „Komunalnim službama“, „Vodoprivredi“, prnzionerima, majkama male dece, ugroženima…
-Poseban pozdrav i veliko hvala našim metražama „Beladona“ i „Leptir“ iz Požarevca, „Imunoteks“ iz Niša, koje su bez reči izašle u susret i donirale materijal za maske da bismo mi mogle besplatno da šijemo – rekla je Biljana Biki Dinić.
Zaštitne maske sašile su i Marijana Stokić i njena majka Snežana. One su poklonile ukupno 250 komada, od čega je 100 odneto Opštoj bolnici, 50 policiji, a ostalo radnicima Centra za socijalni rad i ugroženim sugrađanima, prenose Novosti.

KOMENTARIŠI