HUMANITARNA AKCIJA U POŽAREVCU: Neophodna pomoć za lečenje slepe devojčice

HUMANITARNA AKCIJA U POŽAREVCU: Neophodna pomoć za lečenje slepe devojčice

Za tretman i operaciju u Londonu treba što pre sakupiti 17.000 evra, koje porodica tromesečne devojčice nije u stanju sama da obazbedi.

Roditelji tromesečne Ane Kuzmanović iz Bradarca, koja je rođena slepa, obratili su se građanima na društvenim mrežama, tražeći pomoć za njeno lečenje u Londonu.

Kako je navela njena majka Jelena, devojčica bi trebalo da se podvrgne tretmanu koji traje tri do šest meseci i košta 15.000 funti ili skoro 17.000 evra, koje porodica nije u stanju sama da obezbedi.

– Prvobitni šok i tugu zamenili smo borbom i rešenošću da Ana ima srećno detinjstvo i život nalik svakom zdravom rođenom detetu. Na tom putu potrebna nam je vaša pomoć. Mi smo trenutno u Londonu, obavili smo sve preglede na „Moorfields eye hospital“ i dobili preporuku da se započne sa tretmanom „hyfrogel expansion“, kako bi se sačuvale očne duplje, uradila protetika a, kasnije, eventualno, i operacija na desnom oku na kome je očuvan očni nerv – rekla je Jelena Kuzmanović.

Ova porodica u London je otišla zahvaljujući novcu koji su sakupile kolege Aninog oca.

Britanski lekari postavili su dijagnozu bolesti – bilateral microphthalmia i preporučili da se hitno krene sa tretmanom dok se kosti glave formiraju, kako bi se sačuvao izgled lica.

Svi koji žele da pomognu lečenje male Ane, mogu to da urade uplatom na račun njene majke kod „Uni kredit banke“: dinarski 170001049346000014, devizni IBAN RS 35170001049346000111 SWIFT. BACXRSBG. Osim preko računa, novac će se sakupljati i u menjačnici „Euro“ u i Ulici Lole Ribara, ubacivanjem u kutiju. Očekuje se da će narednih dana ovakve kutije biti postavljene na više lokacija u Požarevcu.

1 KOMENTAR

  1. Nije vam potreban odlazak u inostranstvo jer postoji žena na jugu Srbije koja se zove Marina iz okoline Leskovca opština Bojnik selo mijajlica, ona je bioenergičarka koja bioenergijom leči najteže bolesti

KOMENTARIŠI