U galeriji “Obojena svetlost” Centra za kulturu Požarevac, otvorena je izložba slika koje će se 28. septembra prodavati na aukciji, u korist Centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Izložba je deo projekta “Požarevac u srcu”, čiji je autor Udruženje likovnih stvaralaca “Milena Pavlović Barili”.

Slike su nastale na likovnoj koloniji održanoj za vreme “Ljubičevskih konjičkih igara”, u kojoj su učestvovala deca iz Predškolske ustanove “Ljubica Vrebalov”, osnovci, srednjoškolci i stariji umetnici.

– U ime korisnika Dnevnog centra za decu i omladinu ometenu u razvoju, zahvaljujem se svim učesnicima ovog projekta, a naročito najmlađima, kojih je bilo u najvećem broju. – Pozivam sve građane da razgledaju izložbu i da 28. septembra dođu i kupe neku od izloženih slika, kako bi ovaj projekat ispunio svoj cilj – rekla je Jasmina Turudić, rukovodilac Dnevnog centra.

NAGRAĐENI RADOVI

Po završetku kolonije, žiri sastavljen od istoričara umetnosti i profesora likovne kulture, odabrao je pobednike. U kategoriji predškolaca prvo mesto pripalo je Sari Nikolov iz vrtića “Leptirić”, u kategoriji osnovaca Vuku Milovanoviću, učeniku četvrtog razreda OŠ “Dositej Obradović”, a u kategoriji srednjoškolaca Ivani Canić, učenici trećeg razreda Medicinske škole.

KOMENTARIŠI