PODELI

Završen je još jedan kvalifikacioni turnir za Memorijal “Igrajmo za 16“. Požarevac ponovo predstavlja ekipa “Elektormorava – Lazzaro“, nekadašnji osvajači i šampionskog odličja ovog turnira.

Nakon polufinala u subotu, danas su odigrana dva polufinala i finalna utakmica. U prvom polufinalnom meču sastale su se ekipe “Elektromorava – Lazzaro“ i “Novinari – Prim sindikat“. Malobrojni i sa povredama, ekipa novinara nije uspela da se odupre moćnim šampionima i izgubili su sa 7:2, poluvreme (3:0). Drugo polufinale bilo je daleko neizvesnije i u njemu su snage odmerile ekipe “Odeljenje kriminalističke policije Požarevac“ i “Sole i drugari“. Ovo je bilo zanimljivo gledati i iz vizure činjenice da prva ekipa okuplja pripadnike policije, dok su u drugoj pretežno pripadnici advokatske struke, što je donelo dodatna prijateljska “peckanja“ jednih i drugih. Ipak, Sole i drugari nisu pokazali respekt na terenu za protivnike i slavili su sa 3:1, poluvreme (1:0).

Potom je usledila poslastica za prisutnu publiku i repriza prošlogodišnjeg finala, susret “Elektromorava – Lazzaro“ i “Sole i drugari“. Visoka pobeda od 6 prema 0 ne odslikava u potpunosti stanje na terenu, ali ipak pobeda “elektromoravaca“ je apsolutno zaslužena, kao i činjenica da će ponovo predstavljati Grad Požarevac u Beogradu na finalu turnira.

Zahvalnice, medalje i pobednički pehar učesnicima turnira dodelili su Ana Miljanić, član Gradskog veća za sport i omladinu, direktor “SC Požarevac“, Nenad Mitić, kao i šef dopisništva RTS u Požarevcu, Novica Savić.

Podsetimo, Memorijalni turnir RTS-a “Igrajmo za 16“ odigrava se u čast šesnaestoro zaposlenih u ovoj medijskoj kući koji su izgubili život u Nato agresiji.

U noći između 22. i 23. aprila 1999, u dva sata i šest minuta, u zgradi RTS-a ubijeni su:

Jelica Munitlak (28), šminker, Ksenija Banković (28), video mikser, Darko Stiomenovski (26), tehničar u razmeni, Nebojša Stojanović (27), tehničar u masteru , Dragorad Dragojević (27), radnik obezbeđenja, Dragan Tasić (31), električar, Aleksandar Deletić (31), kamerman, Slaviša Stevanović (32), tehničar, Siniša Medić (32), dizajner programa, Ivan Stukalo (34), tehničar, Dejan Marković (39), radnik obezbeđenja, Milan Joksimović (47), radnik obezbeđenja, Branislav Jovanović (50), tehničar u masteru, Milan Janković (59), precizni mehaničar, Tomislav Mitrović (61), režiser programa i Slobodan Jontić (54), monter.

KOMENTARIŠI