Foto: Urban City // B.P.

Kompanija “Ikea” apeluje na kupce da prestanu da koriste punjač “Askstorm“ 40W tamnosive boje i da se jave za pun povraćaj novca.

Punjač “Askstorm“ 40W USB povlači se iz prodaje zbog opasnosti od opekotina i strujnog udara, saopštila je kompanija “Ikea”.

“Ikea” apeluje na sve kupce koji poseduju ovaj punjač tamno sive boje, broj artikla 50461193, da prestanu da ga koriste i da kontaktiraju sa njima da bi im kompanija vratila novac.

“Bezbednost je osnovni prioritet za kompaniju ‘Ikea’ i zato povlači ‘Askstorm‘ 40W USB punjač tamnosive boje, s obzirom na to da postoji opasnost od opekotina i strujnog udara. Uzrok je  habanje kabla za napajanje”, navedeno je u saopštenju.

Kako je istaknuto, u procesu razvoja svojih proizvoda “Ikea” koristi postupak rigorozne procene rizika, kao i program testiranja, da bi se uverila da su njeni proizvodi u skladu sa svim zakonima i standardima koji važe na tržištima na kojima se prodaju.

Uprkos tome, kako se dodaje, primećeno je da kabl za napajanje na ovom proizvodu može da se ošteti ili pokida posle dužeg korišćenja, usled obmotavanja oko punjača ili savijanja napred-nazad.

Oštećeni kabl može da izazove strujni udar i opekotine, pa je zbog toga odlučeno da se taj punjač povuče iz prodaje, navodi kompanija.

Tamnosivi “Askstorm“ 40W USB punjač, kako se precizira u saopštenju, može da se identifikuje po broju modela ICPSW5-40-1 koji se nalazi na etiketi, na poleđini punjača.

Punjač može da se vrati u bilo koju “Ikea” prodavnicu, a fiskalni račun nije potreban.

KOMENTARIŠI