IKEA: Stari nameštaj za nov uz popust do 50%

IKEA: Stari nameštaj za nov uz popust do 50%

Kompanija će na nekim tržištima isprobati šemu “staro za novo” tokom novembra i decembra sa ciljem da smanje zagađenje i daju polovnom nameštaju “novi život”.

Ako ste kupili Ikein nameštaj, budite veoma pažljivi prema njemu jer bi mogao da vam donese značajan popust kada odlučite da ga zamenite.

Švedska kompanija najavila je da će u 27 zemalja od 27. novembra do 3. decembra, dakle u vreme takozvanog predbožićnog kupoholičarskog “crnog petka”, otkupljivati polovni nameštaj sopstvene proizvodnje u zamenu za vaučere za kupovinu u Ikeinin prodavnicama.

U zavisnosti od stanja u kojem se nameštaj nalazi, davaće se popust od 30 do 50 odsto s tim da se program uglavnom odnosi na nameštaj koji se koristi unutar kuće, ne na baštenski.

Najbolje će prolaziti nameštaj bez ikakvih oštećenja, a kupac treba sam da ga donese u robnu kuću na procenu.

Nameštaj koji je u dobrom stanju biće ponuđen na prodaju po posebnim uslovima, deo će se donirati projektima od značaja za društvo, ostalo će se reciklirati.

Cilj programa je da se smanji zagađenje koje nastaje zbog bacanja iskorišćenog i neželjenog nameštaja, kao i da se polovnom Ikeinom nameštaju koji je u dobrom stanju omogući “novi život”.

Slične šeme već se primenjuju na tržištima Australije, Belgije, Švedske, Francuske i Japana.

Ikea u Srbiji sprovodi program reciklaže pod nazivom Druga šansa.

KOMENTARIŠI