Imate tablice sa slovima Č, Ć, Ž, Š, Đ, Y i W...

Imate tablice sa slovima Č, Ć, Ž, Š, Đ, Y i W i ističe vam saobraćajna? Ovoliko ćete PLATITI!

Zanimljivo je da slovo "X" (iks) ostaje u upotrebi

Prvog januara počela je zamena registarskih tablica sa latiničnim slovima sa kvačicama (Č, Ć, Ž, Š i Đ) i sa slovima Y i W, čiji je rok važenja do 2018. godine. Zanimljivo je da slovo “X” (iks) ostaje u upotrebi.

Vlasnici registarskih tablica koje sadrže latinična slova Č, Ć, Ž, Š i Đ, kao i slova Y i W, a koji ovih dana vrše registraciju vozila nemaju razloga za strahovanje da će morati da plaćaju za nove tablice “bez kvačica”.

Iako su dopunom Pravilnika o registraciji još prošlog leta izbačene kvačice, vlasnici tablica koje sadrže ova slova će ih prilikom registracije zadržati sve dok ne budu morali da menjaju saobraćajnu dozvolu čiji datum važenja je jasno istaknut na poleđini.

Promena tablica i saobraćajne dozvole je trošak od oko 3.500 dinara. Nove registarske tablice za putničko vozilo koštaju 2.190 dinara, dok je cena nove saobraćajne dozvole 1.314 dinara. Takođe moraćete da promenite i registracionu nalepnicu koja košta 440 dinara. Ukupni troškovi pored obaveznog osiguranja i propratnih troškova sa tehničkim biće uvećani ukupno za 3944 dinara.

Za sada sve ostaje po starom, kada su u pitanju tehnički pregledi, jer novi Pravilnik nije usvojen. Jasno je da se čeka Zakon o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije koji se nalazi u skupštinskoj proceduri.

1 KOMENTAR

  1. Prosto jeneverovatno kako svake godine prvog januara urade nešto slično. Ispadoše svi oni koji su jurili tablice bez kvačica pametniji. Pored ovoga biće problem i sa datumima isteka saobraćajnih i nalepnica, pošto se u nekim slučajevima razlikuju..

KOMENTARIŠI