Novi STOP SHOP ritejl parkovi obuhvataće gotovo 23,800 kvadratnih metara prostora za izdavanje. Pojedinačni objekti su u različitim fazama planiranja i izgradnje, a najavljeno je da će sva tri projekta biti završena do kraja 2017. godine.

“Do sada smo imali tri otvaranja STOP SHOP ritejl parkova u Srbiji – u Čačku, Nišu i Valjevu, kao i više desetina hiljada posetilaca od otvaranja. Danas, sa velikim zadovoljstvom, najavljujemo tri grada u kojima će se STOP SHOP ritejl parkovi otvoriti do kraja 2017. godine. Na nivou grupe, kompanija IMMOFINANZ trenutno poseduje 67 ritejl parkova u osam zemalja, a cilj nam je da taj povećamo broj na preko 100 u narednim godinama”, izjavio je Ditmar Rendl (Dietmar Reindl), generalni direktor kompanije IMMOFINANZ.

Četvrti STOP SHOP u Srbiji biće izgrađen u Požarevcu, gradu udaljenom 90 kilometara od Beograda, sa direktnim prilazom jednoj od glavnih gradskih saobraćajnica, kao i izlaskom na autoput. Do ritejl parka koji će obuhvatati površinu za izdavanje gotovo 7,000 kvadratnih metara, sa 230 parking mesta, može se lako doći kolima kao i javnim prevozom. Očekuje se da će novoizgrađeni STOP SHOP zadovoljiti potrebe 41 hiljade stanovnika grada Požarevca i gotovo 100 hiljada stanovnika cele okolne oblasti. Otvaranje je planirano u poslednjem kvartalu 2017. godine.

Plan STOP SHOP ritejl parka u Lazarevcu obuhvata gotovo 8,600 kvadratnih metara prostora za izdavanje i 190 parking mesta. Otvaranje je takođe zakazano za poslednji kvartal 2017. godine. Objekat je odlično pozicioniran, na zapadnom ulasku u grad, na šetačkoj udaljenosti od centra, i blizu raskrsnice koja povezuje grad sa okolinom i Beogradom. Gravitaciona zona obuhvata 25,000 stanovnika urbanog dela Lazarevca kao i stanovnike prigradskih područja, stanovnike Lajkovca i Ljiga koji ukupno broje 86,000 stanovnika.

Treći najavljeni STOP SHOP biće izgrađen u Vršcu, gradu udaljenom 90km severoistočno od Beograda, a samo 10 kilometara od granice sa Rumunijom, sa 35,000 stanovnika samog grada i 100,000 stanovnika sa celog područja.

Nova investicija će obuhvatati gotovo 8,200 kvadratnih metara prostora za izdavanje i 330 parking mesta. Planirano je da se ovaj STOP SHOP otvori u trećem kvartalu 2017. godine..

KOMENTARIŠI