IMMOFINANZ: Više od 120 miliona posetilaca u VIVO! i STOP...

IMMOFINANZ: Više od 120 miliona posetilaca u VIVO! i STOP SHOP ritejl parkovima tokom 2017. godine

STOP SHOP i VIVO! su brendovi IMMOFINANZ kompanije i ukupno imaju oko 800.000 kvadratnih metara površine za iznajmljivanje

Više od 120 miliona kupaca posetilo je IMMOFINANZ ritejl parkove u 2017. godini. STOP SHOP i VIVO! su brendovi IMMOFINANZ kompanije i ukupno imaju oko 800.000 kvadratnih metara površine za iznajmljivanje. Deset šoping centara koji posluju pod brendom VIVO! privuklo je skoro 50 miliona posetilaca, što je u odnosu na 2016. godinu uvećanje od skoro pet odsto. Pored toga, zakupci u VIVO! šoping centrima uvećali su svoje bruto prihode ostvarene prodajom za više od šest odsto u odnosu na prethodnu godinu. U 2017. godini prvi put je precizno izmeren tačan broj posetilaca STOP SHOP-ova: više od 70 miliona kupaca posetilo je prodavnice u okviru IMMOFINANZ ritejl parkova. Broj STOP SHOP lokacija povećao se sa 58 na 70 tokom prethodne godine.

IMMOFINANZ VIVO!, Krosno

Ovi jasni pokazatelji posećenosti i prihoda potvrđuju uspeh politike našeg brenda, a to je orijentisanost ka klijentima u maloprodajnom sektoru. Više od 120 miliona posetilaca u 2017. godini predstavljaju skoro celokupno stanovništvo na četiri glavna tržišta: Austrije, Nemačke, Rumunije i Češke Republike“, izjavio je Ditmar Rajndl (Dietmar Reindl), menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ. „Zakupci prihvataju naše standardizovane STOP SHOP i VIVO! šoping objekte, koji predstavljaju dobar odnos cena i usluga, kao i visok kvalitet i priznanje u osam zemalja.“ Najveći zakupci u sektoru maloprodaje uključuju vrhunske međunarodne brendove poput H&M, C&A, Deichmann, KiK, dm, Takko, JYSK, LPP, Inditex Group i Spar.

IMMOFINANZ je otvorio dva potpuno iznajmljena objekta u 2017. godini – VIVO! u gradu Krosno u Poljskoj i STOP SHOP u Lazarevcu u Srbiji sa više od 31.000 kvadratnih metara i izvršio je akviziciju devet ritejl parkova u Mađarskoj, Slovačkoj i Rumuniji. VIVO! brend sada obuhvata deset lokacija u četiri zemlje sa oko 310.000 kvadratnih metara površine za iznajmljivanje, i popunjenošću kapaciteta od 96.8 odsto. 70 objekata brenda STOP SHOP nalazi se u 8 zemalja i ukupno obuhvata oko 484.000 kvadratnih metara površine za iznajmljivanje i popunjenost kapaciteta od 97.9%.

U Srbiji je u toku izgradnja tri nova STOP SHOP ritejl parka: ritejl parkovi u Požarevcu, Vršcu i Sremskoj Mitrovici će ukupno imati oko 25.000 kvadratnih metara površine za iznajmljivanje. Otvaranje STOP SHOP parkova u Požarevcu i Vršcu je zakazano za april 2018. U Poljskoj je u toku proširenje VIVO! Stalova Vola (Stalowa Wola) šoping centra, koji trenutno ima 22.500 kvadratnih metara a biće proširen za dodatnih 2.800 kvadratnih metara. Prošireni prostor je već iznajmljen i delimično završen.

Na kraju decembra 2017. godine, portfolio ritejl parkova obuhvatao je 84 objekta u Austriji, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Rumuniji, Poljskoj, Srbiji i Sloveniji, i ukupno je imao oko 820.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje. 10 objekata posluje pod VIVO! brendom šoping centara, a 70 pod brendom STOP SHOP, a popunjenost kapaciteta je 97.2 odsto.

KOMENTARIŠI