Incident na blokadi u Požarevcu, došlo i do hapšenja

Incident na blokadi u Požarevcu, došlo i do hapšenja

Foto: Urban City / B.P.

Dok u Vladi Srbije traju pregovori, članovi Udruženja poljoprivrednika “Stig” blokirali su Đerdapsku magistralu u Požarevcu na dva mesta jutros u 8 časova.

Ratari čija su udruženja potpisnici saveza koji okuplja sedam udruženja poljoprivrednika u Srbiji, na sastanku su u Vladi Srbije, ali kažu da blokade neće biti prekinute dok se ne postigne dogovor.

To znači da će, kao i juče, svi koji su planirali da se isključe sa auto-puta na petlji Požarevac morati da produže do Velike Plane, a onda lokalnim putevima (preko Žabara) da se vrate na Đerdapsku magistralu i obrnuto u suprotnom smeru.

Blokiran je i alternativni pravac preko Male Krsne, Osipaonice i Ljubičevskog mosta. Ostavljena je samo traka za vozila Hitne pomoći i za one koji imaju zakazano kod lekara u drugim gradovima.

Foto: Urban City // B.P.

Na pola puta između Požarevca i naplatne rampe Požarevac dogodio se i manji incident kada je vozač kombija pokušao da prođe bez dozvole, zbog čega je došlo do međusobnog vređanja sa jednim od učesnika protesta.

Policija je intervenisala i lica su privedena u PU Požarevac radi utvrđivanja odgovornosti. Obavešten je tužilac i procedura je u toku.

KOMENTARIŠI