Incident u školi u Smederevu, rvanje učenika i nastavnika

Incident u školi u Smederevu, rvanje učenika i nastavnika

U Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi “Despot Đurađ” u Smederevu došlo je do incidenta kada su se učenik drugog razreda i nastavnik matematike otimali oko telefona koji je taj učenik koristio za vreme časa.

Na snimku koji se proširio na društvenim mrežama, vidi se, kako se nastavnik i učenik raspravljaju i otimaju oko telefona koji je učenik koristio za vreme časa.

U međusobnom kontaktu, došlo je rvanja i guranja, ali i do obaranja učenika na katedru. Pri kraju snimka, vidi se da učenik gura nastavnika, nakon čega je nastavnik napustio učionicu.

Kako je RTS-u potvrdio direktor srednje stručne škole Miladin Vitorović za tu situaciju koja se dogodila u sredu, 1. marta, saznao je preko medija, jer se ni nastavnik, ni učenici nisu žalili.

Direktor je potvrdio, da je školski tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, napravio plan zaštite i pojačanog vaspitnog rada sa učenikom, a direktor škole je protiv nastavnika pokrenuo disciplinski postupak.

O čitavom događaju biće obavešteno i Ministarstvo prosvete, saopšteno je iz Tehničko-tehnološke i poljoprivredne škole “Despot Đurađ” u Smederevu.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI