Foto: Instagram

Baš kao i nazivi domena, dobra i pamtljiva korisnička imena na Instagram-u brzo se razgrabe, budući da funkcionišu po principu “ko rano rani, dobro ime grabi.” Problem je u tome što je kompanija počela da krši to zlatno pravilo brze kreativnosti, a u trenutku kada je preotela ime od “običnog” korisnika da bi ga ustupila britanskoj kraljevskoj porodici.

Naime, radi se o korisniku Kevinu Keileyu, koji je u protekle tri godine na Instagram-u bio @sussexroyal. Korisničko ime inspirisano je fudbalskim klubom Reading FC, koji je poznat i kao Royals, te činjenicom da Kevin živi u zapadnom Sussexu.

Sve je bilo u redu dok jednog dana nije otkrio da njegovog profila nema, a da je ime dodeljeno vojvodi i vojvotkinji od Saseksa. I Instagram se oglasio povodom ovog problema, te kao objašnjenje naveo to da je Kevinov profil bio neaktivan neko vreme, što im je dalo za pravo da ime dodele aktivnijim korisnicima koji su istovremeno i aristokratija.

Čini se da Keiley nije previše uznemiren novonastalom Instagram situacijom, pa se pretpostavlja da se o njegovom problemu ne bi ni govorilo da, sticajem okolnosti, ime nije otišlo u kraljevske ruke, prenosi PC Press.

KOMENTARIŠI