Interpol raspisao žutu poternicu za dvogodišnjom Dankom Ilić

Interpol raspisao žutu poternicu za dvogodišnjom Dankom Ilić

Seemi dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora.

U istragu o njenom nestanku uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dve Rumunke sa devojčicom koja podseća na Danku. Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. U međuvremenu, Interpol objavio međunarodnu potragu.

Ambasada Srbije u Austriji u kontaktu je sa nadležnima i Srbije i Austrije i čini sve da se što pre pronađu osobe sa snimka u Beču, kako bi se utvrdilo da li je sa njima zaista bila dvogodišnja Danka Ilić, kaže za Kosovo onlajn ambasador Srbije Marko Blagojević.

“Mi smo na društvenim mrežama objavili apel svima koji imaju bilo kakve informacije da se jave nama, austrijskoj policiji ili Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Mi smo dostupni 24 sata, na dežurnom telefonu i u ambasadi, u vezi sa svim eventualnim informacijama koje bi potvrdile identitet nestale devojčice”, rekao je Blagojević.

Dodaje da deluju u koordinaciji sa nadležnim službama u Srbiji i Austriji koje se bave tim slučajem.

Sada je najvažnije da se proveri ko su osobe sa snimka koji je napravio jedan državljanin Srbije u Beču kako bi se utvrdilo da li je devojčica koja je bila sa njima dvogodišnja Danka.

Ambasada je obavestila i srpske klubove i udruženja u Austriji, kako bi dodatno obratili pažnju.

Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je ranije danas istragu u slučaju nestanka Danke Ilić iz Bora, a međunarodnu potragu za njom objavio je u međuvremenu i Interpol.

Interpol je raspisao žutu poternicu za Dankom Ilić, u kojoj je opisano kako devojčica izgleda.

Na sajtu Interpola navodi se da se Danka može prepoznati po visećoj bradavici na levom uhu, kao i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj nadlaktici.

Inače, žuta poternica se raspisuje za lociranje nestale osobe ili identifikovanje osobe koja se ne može samoidentifikovati.

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić (2) iz Bora odmah jave srpskoj ili austrijskoj policiji.

Kako su naveli na svom nalogu na društvenoj mreži Iks, građani mogu dojaviti informaciju na sledeće brojeve telefona: 133 za MUP Austrije, +436677704145 Ambasada Srbije u Austriji i 192 MUP Srbije.

KOMENTARIŠI