Ističe rok za zahteve za sredstava namenjena razvoju seoskog turizma

Ističe rok za zahteve za sredstava namenjena razvoju seoskog turizma

Foto: Urban City // arhiva

Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu sredstava podsticaja za razvoj seoskog turizma, koji je raspisalo Ministarstvo turizma i omladine Srbije, otvoren je do 15. aprila.

Pravo na dodelu sredstava imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno kuće evidentirani u informacionom sistemu E-turista za dogradnju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj.

Maksimalna visina podsticaja po projektu je 2,9 miliona dinara, uz obavezu sopstvenog učešća u iznosu od 10 odsto ukupne vrednosti investicije.

Ministarstvo podseća da je Vlada Srbije usvojila Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma, kojom se prvi put za ovu namenu bespovratno dodeljuje 150 miliona dinara, prenosi Tanjug.

Kako navode, cilj je povećanje turističkog prometa kroz razvoj ruralnog turizma, što će ujedno doprineti i podsticanju ravnomernijeg regionalnog i lokalnog razvoja. Javni poziv, objavljen je 22. februara, a svi potrebni obrasci i instrukcije za podnošenje zahteva, objavljeni su na sajtu Ministarstva turizma i omladine.

KOMENTARIŠI