Peti po redu “Srebrno jezero polumaraton“ održan je u subotu, 2. marta, u Velikom Gradištu, u organizaciji Atletskog kluba VGSK.

Događaj je u 10 časova otvorila trka simboličnog naziva “Trčimo zajedno” u kojoj su učestvovala deca različitog uzrasta, oblika i stepena invaliditeta. Ovu trku već dve godine organizuje humanitarna organizacija „Srbija velikog srca“ u okviru inkluzivnog programa terapije sportom koji ova organizacija realizuje od novembra prošle godine, a program sportske terapije održava se i svakog vikenda u sportskoj hali Srednje škole „Miloje Vasić“.

Foto: TOVG

Najmlađi sugrađani trčali su “Trku slatkiša“ i tako na najslađi način najavili polumaratonce koji su navijali i bodrili mališane.

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, otvorio je trku uz obećanje da će ovaj sportski događaj dugo godina najavljivati turističku sezonu u opštini Veliko Gradište.

Trku od gradskog parka do Zatonja i nazad istrčalo je preko 200 takmičara, a pored učesnika iz Srbije u polumaraton su se uključili trkači iz Rumunije, Mađarske, Bosne, Makedonije i drugih zemalja u okruženju. U isto vreme startovala je i “trka zadovoljstva“ do Srebrnog jezera.

Foto: TOVG

Prvi na cilj stigao je Miroslav Dukadinović dok je u ženskoj kategoriji najbrža bila Ivana Živković (svi rezultati).

Foto: Privatna arhiva

Požarevljanka Dositeja Bozdić, na cilj je stigla treća u ženskoj konkurenciji.

Foto: Privatna arhiva

Na ovom takmičenju poraženih nema, “cilj je bio proći kroz cilj“, a svi učesnici otišli su iz Velikog Gradišta bogatiji za jedno novo iskustvo i bar još jedno novo prijateljstvo.

Skup je organizovan u saradnji sa Sportskim savezom, Turističkom organizacijom i Kulturnim centrom “Vlastimir Pavlović Carevac”, pod pokroviteljstvom opštine Veliko Gradište.

KOMENTARIŠI