“Izaberi svoju avanturu! #vidisrbiju“ na Srebrnom jezeru i Ramskoj tvrđavi

“Izaberi svoju avanturu! #vidisrbiju“ na Srebrnom jezeru i Ramskoj tvrđavi

Foto: Urban City

Turistička organizacija Srbije započela je, u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, letnju promotivnu kampanju pod sloganom „Izaberi svoju avanturu! #vidisrbiju“ kako bi turistima približila turističku ponudu Srbije i stimulisala ih da odmor provedu na nekoj od domaćih destinacija.

RAMSKA TVRĐAVA, Foto: Urban City

Direktora Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, obišla je juče turističke lokalitete u opštini Veliko Gradište, u pratnji domaćina, predsednika opštine, Dragana Milića.

“U sklopu naše letnje promotivne kampanje “Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“ evo nas danas na Srebrnom jezeru, predivnoj destinaciji koja stvarno može da ponudi našim građanima kvalitetan i sadržajan odmor na obalama jezera, ali i da pruži dodatan turistički sadržaj kroz obilaske u neposrednoj blizini Srebrnog jezera. Danas smo imali prilike da vidomo da je čitav donji tok Dunava, Donje Podunavlje, zaista turistički biser Srbije i zavređuje pažnju naših domaćih gostiju. Očekujemo da je, u sklopu naše kampanje i preporuke Vlade Republike Srbije, ove godine najbezbednije odmarati se u Srbiji, Turistička organizacija Srbije preporučuje upravo ovu destinaciju za letnji odmor.”, rekla je direktorka Labović.

Dragan Milić i Marija Labović, Foto: Opština Veliko Gradište

“Mislim, i da se nije desilo ovo sa COVID-om valjalo je letovati na Srebrnom jezeru i u Velikom Gradištu. Mi smo ovde malo privilegovani jer živomo na obali Dunava, imamo prelepo Srebrno jezero koje postaje prepoznatljiva turistička destinacija i za Srbiju i van Srbije. Imamo i reku Pek na 500 metara od centra grada. “, poručio je Milić.

On je pozvao goste da obiđu i Ramsku tvrđavu, renoviranu pre dva meseca od strane Turske, kao i Viminacijum i Ljubičevo, što zajedno čini jedinstvenu turističku ponudu, zatim Golubačku tvrđavu i manastire Tumane i Nimnik. U blizini je i Lepenski vir odakle turisti mogu nastaviti prema Kladovu i Negotinu.

SREBRNO JEZERO, Foto: Urban City

Kako je naveo, Srebrno jezero je za goste obezbedilo brojne sadržaje – marinu, akva park, dva turistička broda koji saobraćaju u pravcu Golupca i Rama, sportske terene, košarkaški kamp Miloša Teodosića i veslački centar Veslačkog saveza Srbije. On je ovom prilikom najavio i otvaranje sportske hale gde je u planu formiranje odbojkaškog kampa sa selektorom srpske reprezentacije, Gradištancem, Bobom Kovačem.

“Izuzetno dobro su se pokazali vaučeri, a sve veći broj rezerviše smeštaj za sedam i 10 dana što do sada nije bio slučaj. Očekujemo izuzetno dobru sezonu, prošle godine imali smo 100.000 prenoćišta, a očekujemo i 50 odsto više.“, naglasio je predsednik Milić.

Tokom jučerašnjeg dana, Donje Podunavlje je, u okviru kampanje “Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“, obišao i Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ovaj projekat obuhvatio je medijsku i digitalnu kampanju, preporuke poznatih ličnosti i tesnu saradnju sa lokalnim turističkim organizacijama.

Poslednja destinacija koju predstavnici TOS-a i mediji obišli bila je Ramska tvrđava, srednjevekovni biser na obali Dunava. Nažalost, oblaci su sprečili posetioce da vide jedan od najlepših zalazaka sunca, u kojem su uživali i imperator Trajan i sultan Bajazit Drugi, na mestu gde je Dunav, u srpskom toku, najširi.

KOMENTARIŠI