Radovi na Čačalici: Najavljena kompletna obnova pešačke staze

Radovi na Čačalici: Najavljena kompletna obnova pešačke staze

U prethodnom periodu urađena je rekonstrukcija dela staze na Čačalici. Ova investicija vredna je 8 miliona dinara.

Ovu investiciju donirale su Ruska federacija i kompanija IDC za sređivanje staze, popločavanje prilaza kod spomen kosturnice vojnicima Crvene armije, rekonstrukciju zelenila i ukrasne vegetacije.

Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika Požarevca najavio je da grad planira rekonstrukciju kompletne staze do ulazne kapije u Čačalicu i zahvalio kompaniji IDC i Ruskoj federaciji na pomoći.

Foto: Urban City

Pavlović je ovom prilikom najavio i planove sređivanja ostalih lokacija u Požarevcu. “Počinje druga faza asfaltiranja ulice PP Odreda, odnosno Moše Pijade. Počela je rekonstrukcija od ulice 6. Ličke do pruge. U pitanju je ukupna dužina trase od 1275m, promer ulice je 6,5, širina trotoara sa leve i desne strane je u zavisnosti od lokacije od 1,5 do 2 metra, radiće se biciklistička staza, zelenilo”, rekao je Pavlović.

On je napomenuo da postoji i treća faza ove investicije koje će biti urađena u narednom periodu koja podrazumeva ostatak ulice PP Odreda do izlaska iz Požarevca.

1 KOMENTAR

  1. I ovde ste zabrljali.Deo pešačke staze je urađen sa ivičnjacima,deo nije tako da uskoro očekujemo ponovnu rekonstrukciju.

KOMENTARIŠI