Izaberite Golubac, preporuka Turističke organizacije Srbije za ovo leto

Izaberite Golubac, preporuka Turističke organizacije Srbije za ovo leto

Foto: Urban City / B.P.

Ova destinacija sve je popularnija, a nalazi se u Braničevskom okrugu, kod same granice sa Rumunijom, i deo je Nacionalnog parka Đerdap.

Turističke potencijale ovog kraja u prošloj godini posetilo je oko 150 hiljada domaćih i stranih turista, od kojih je oko 130 hiljada videlo tvrđavu Golubački grad. Ova podunavska Opština osim Golubačke tvrđave, tokom leta nudi sportove na vodi i kulturne sadržaje kao što je Sajam Dunava, Golubački kotlić i aktivan odmor u prirodi.

Foto: Urban City / B.P.

Zašto je Golubačka tvrđava vase odredište ovog leta?

Srpski dragulj Dunava star je više od 6 vekova, nakon rekonstrukcije ponovo prima posetioce da dožive jedan od najlepših pogleda na Dunav. Ova prostorna, istorijska i prirodna celina ujedno je i spomenik kulture važan ne samo za Srbiju, već i celu Evropu.

Poseta tvrđavi idealna je prilika da saznajte ko je sve kroz istoriju osvajao i prisvajao veličanstvenu Golubačku tvrđavu, a koje legende Golupčani rado prepričavaju.

Na dunavskoj teresi na Đerdapu, nalazi se jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta Srbije. Neka se Lepenski vir ovog leta nađe i na vašem planu putovanja.

Na desnoj obali Dunava, od Golubačke tvrđave do antičkog utvrđenja Diana, kriju se klisure, kanjoni, rečne kotline i preko 1000 pećina nesvakidašnje lepote koja zadivljuje i pleni. Na preko 63.000 hektara biljnog i životinjskog bogastva neprocenjive vrednosti i lepote, prostire se Nacionalni park Đerdap, poznat i kao Gvozdena kapija Dunava.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI