IZABRANO | OVO JE NAJLEPŠE DVORIŠTE U POŽAREVCU

IZABRANO | OVO JE NAJLEPŠE DVORIŠTE U POŽAREVCU

Danas je u svečanom salonu gradskog zdanja priređena svečanost povodom uručenja nagrada najboljima na Konkursu „Najlepše dvorište“.

Dobitnici nagrada, naši sugrađani, svojim primerom skreću pažnju na činjenicu da briga o svom gradu počinje od brige o sopstvenom dvorištu.

O najlepšem dvorištu odlučivala je tročlana Komisija u sastavu: Milica Mitić, diplomirani inženjer pejzažne arhitekture, Dragana Ivošević, diplomirani inženjer pejzažne arhitekture,i Snežana Sarić, ispred novinske kuće „Reč naroda“.

Pored dobitnika na svečanosti su prisustvovali i nosioci akcije, izvršna direktorka „Reči naroda“ Andrijana Maksimović, direktor „Komunalnih službi“ Požarevac Slobodan Jović, takođe i predstavnici Grada Požarevca, predsednik Skupštine Bojan Ilić i član Gradskog veća zadužen za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Petrović.

Neposredno pred dodelu nagrada, najboljima na ovogodišnjem konkursu prvi je čestitao predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić, a imena pobednika i obrazloženja ispred Komisije za ocenjivanje saopštila je Dragana Ivošević, diplomirani inženjer pejzažne arhitekture.

PRVO MESTO i vaučer u vrednosti od 15.000,00 dinara, za kupovinu u objektima „Ema Flowers“ (cvećare „Anastasija“), kao i godišnju pretplatu na nedeljne novine Braničevskog okruga „Reč naroda“, potpuno zasluženo je pripalo:
Vrt – okućnica porodice Tatijane Spasojević,
u ul. Sime Simića 9 u Požarevcu

Uređen i održavan vrt je u sladu sa postojećim arhitektonskim objektom (kuća-ograda-staze). Dominantne su kompozicije biodekorativnih elemenata kroz primenu ukrasnog drveća raznobojnog lišća, kao i šiblja, što vrtu daje zanimljiv izgled tokom cele godine. Poseban akcenat je dat na podizanje alpinuma sa adekvatnim perenama i šibljem uz upotrebu dekorativnih ćupova i posuda od terakote. Uspešno usklađene boje biljaka i ritam cvetanja i plodonošenja omogućava da bašta-vrt bude interesantna u svim godišnjim dobima.
•    Prostor dvorišta je u celosti oplemenjen, uz velika dugogodišnja ulaganja i svakodnevni trud održavanja.

POSEBNA POHVALA
Prostor ispred stare zgrade ,,Solidarnosti”,
ul. Dunavska, Požarevac
Dobar primer za saradnju stanara na uređenju travnjaka. Izuzetna pohvala za stanare na uređenju i održavanju spomen obeležja u okviru ove zelene površine koji su oplemenili sadnjom ali i odžavanjem adekvatnog sezonskog cveća.

 

KOMENTARIŠI