PODELI

Nakon prijema u gradskom zdanju, Nj.E. Vladimir Gasparič je u poseti Kostolcu, a domaćin je predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić.

Delegacija Ambasade Slovenije danas je takođe i u poseti Arheološkog parka „Viminacijum“.

“Ponosam sam što naši sugrađani slovenačkog porekla svakodnevno doprinose dobrobiti naše zajednice, a mnogi od njih obavljaju i važne funkcije u Požarevcu i Kostolcu i time su najbolji ambasadori zemlje svojih predaka” izjavio je na prijemu gradonačelnik grada Požarevca, Bane Spasović.

“Odnosi između zemalja su odlični, imali smo pre mesec dana zajedničku sednicu obe Vlade. Sa slovenačke strane bila su 9 ministara i svi ministri sa srpske strane. Imali smo poslovni forum gde je bilo oko 150 privrednika i zaključak je bio da potencijali su ogromni da treba raditi dalje i to i radimo. Ja se nadam da ću u buduće imati više prilike da dolazim u vaš grad Požarevac, da posetim Kostolac i da nastavimo ono što su naše dve Vlade postavile i da malo simbolički kažem NA NOVOM PUTU SA STARIM PRIJATELJIMA” – izjavio je Nj.E. Vladimir Gasparič na prijemu u gradskom zdanju.

 

KOMENTARIŠI